PREMINUO NIKOLA PUCE

Jutros je u Mostaru preminuo jedan od osnivača  i dugogodišnji član najviših i najodgovornijih organa SRS BiH Nikola Puce. Istinski zaljubljenik u sportski ribolova Nikola se od prvih dana bespoštedno zalagao da se formira zajednički savez BiH. U toj svojoj borbi nije štedio ni sebe a ni svoju porodicu, da i ako narušenoga zdravlja, u svako doba se odazivao i nučestvovao u radu kako organa krovnoga saveza tako i njegovih članica. Nije bio rijedak slučaj da se pojavljuje i na takmičenjima, a kao kruna njegovog uspjeha i sveukupne aktivnosti je organizacija Evropskih, Svjetskih i regionalnih takmičenja sportskih ribolovaca na Karaotoku i u Blagaju. Mnogi od nas pamte i njegove zasluge za prve odlaske naših reprezentacija u svijet ( Italija, Belgija, Slovačka,Portugal, SAD i druge zemlje ) ali i njegove zasluge za postignute sjajne rezultare naše Fly Fishing reprezentacije kako u Banja Luci tako i u Jajcu.  Kako vidimo nije dočekao skoro Svjetsko prvenstvo i naših SPIN-aša pa da se još jednom zajedno družimo i radujemo.

Odlazak ovakvog čovjeka i nadasve iskrenog zaljubljenika u ribolovni sport, nenadoknadiv je gubitak za sve nas a pogotovo za njegovu porodicu kojoj izražavamo riječi najsikrenijeg saučešća.

Sportsko ribolovni savez BiH

Filed in: Obavještenja

You might like:

Sretna Nova godina! Sretna Nova godina!
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2021. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2021. godinu
Sretno Badnje veče i čestit Božić Sretno Badnje veče i čestit Božić
U toku procedura izrade novog federalnog Zakona o slatkovodnom ribarstvu U toku procedura izrade novog federalnog Zakona o slatkovodnom ribarstvu
© 3329 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.