Pozdravni govori

ljubo-beslic

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara

Poštovani takmičari, dragi prijatelji i gosti,

Gradu Mostaru pripala je izuzetna čast i zadovoljstvo da bude domaćin  VI  kupa  Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju za 2015. godinu, u periodu od 10. do 13. septembra 2015. godine.

Za BiH i Grad Mostar, koji broji oko 111.300 stanovnika, koji je gospodarsko, kulturno, sveučilišno, prometno, a nadasve turističko središte, i  glavni grad regije Hercegovine, koji je prepoznat u svijetu po nedavno održanoj manifestaciji “10 godina pod Unescom”, ovaj događaj je prigoda da se promocija Grada vrši i na ovaj način, organizirajući međunarodno takmičenje u jednoj zaista posebno interesantnoj  sportskoj disciplini – mušičarenju.

Boraveći u gradu domaćinu svim takmičarima želim ugodan i prijatan boravak sa željom da upoznate sve ljepote po kojima je Grad Mostar sa okolinom poznat širom svijeta, da upoznate našu gostoljubljivost, i pruženu ruku prijateljstva, koje će zasigurno nastati tijekom dana održavanja natjecanja, a i poslije.

Posebice mi je drago što ova disciplina okuplja sve više ljubitelja svih polova i uzrasta, koji su istinski zaljubljenici i čuvari zdravog življenja i zaštite okoliša, što bi svima nama trebao biti životni cilj.

Dragi takmičari i gosti,
želja mi je da ostvarite dobre sportske rezultate, i da Grad Mostar  uvijek nosite u svom srcu, noseći najljepše utiske iz Grada Mostara i BiH.

Nikola-Puce

Nikola Puce, predsjednik Organizacionog odbora Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine

Poštovani prijatelji, uvaženi gosti, dame i gospodo,
pripala mi je izuzetna čast da Vas u ime SRSBiH i svoje osobno ime, sve skupa pozdravim. Ovo je prvi put da Grad Mostar i Udruga ribolovaca “Neretva 1933” Mostar, budu domaćini jednog Međunarodnog natjecanja. Kao domaćini potrudili smo se da ovo natjecanje Vama ribolovcima ostane u najljepšem sjećanju.

Zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos da VI JPK bude upamćen po dobrim rezultatima i lijepom druženju.

Želim Vam ugodan boravak, da se ugodno osjećate, uz ribarski pozdrav “Bistro”!

Sulejman Ćurić, predsjednik Organizacinog odbora USR "Neretva1933"

Sulejman Ćurić, predsjednik Organizacinog odbora Udruženja sportskih ribolovaca “Neretva1933”

Poštovani takmičari, dragi  gosti, dame i gospodo, pozdravljam Vas u ime Udruge/Udruženja sportskih ribolovaca “Neretva 1933” Mostar, domaćina ovog takmičenja, koje je osnovano daleke 1906. godine, pod nazivom „Društvo ribara“.

Zbog poznatih političkih razloga u to vrijeme, Društvo nije moglo nositi naziv domaćih rijeka, planina i
poznatih ličnosti. Po završetku velike svjetske ekonomske krize,
Društvo ribara dobilo je naziv “Neretva” i po toj godini današnje Udruženje egzistira.

U ovom trenutku Udruženje broji 1600 članova i najmasovnija je Udruga na prostoru BiH, a djeluje kao jedinstvena Udruga na teritoriju cijelog Grada Mostara.

Ovom prilikom, želim Vam ugodan boravak, takmičarima puno uspjeha, a oni koji se po prvi put susreću sa rijekom Bunom da ponesu lijepe utiske, uz ribarski pozdrav – bistro!

© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.