Završena Premijer liga BiH u lovu ribe udicom na plovak

Na jezeru Modrac u Lukavcu završena su preostala dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak.

Nakon šest održanih kola, prvo mjesto je zauzeo Muris Đug iz Tuzle, drugo mjesto je Nermin Piknjač iz Jelaha, dok je treče mjesto pripalo Andriji Žuniću iz Banja luke.

ored ova tri takmičara, reprezentaciju Bosne i Hercegovine za 2024. godinu čine još Amir Ahmetašević, Dragan Petrušić i rezerva Slavko Bespaljko.

Trinaest prvoplasiranih takmičara zadržavaju nastup u ligi 2024. godine.

Staza na jezeru Modrac je odlična kao i ulov ribe koji pojedinačno nije bio ispod 1800 gram, dok je prvak ulovio 8.380 grama ribe i to 90 posto kedera.

Nakon takmičenja za sve učesnike je priređen zajednički ručak u restoranu na jezeru, gdje je izvršeno proglašenje pobjednika lige, te dodjela nagrada i priznanja.

Komesar lige: Zijad Sinanović iz Zenice

GENERALNI PLASMAN – PREMIJER LIGA BIH U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

Filed in: Obavještenja

You might like:

Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024. Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024.
Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH
Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER” Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER”
Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
© 8248 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.