Završena Premijer liga BiH u lovu ribe udicom na plovak

Na jezeru Modrac u Lukavcu završena su preostala dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak.

Nakon šest održanih kola, prvo mjesto je zauzeo Muris Đug iz Tuzle, drugo mjesto je Nermin Piknjač iz Jelaha, dok je treče mjesto pripalo Andriji Žuniću iz Banja luke.

ored ova tri takmičara, reprezentaciju Bosne i Hercegovine za 2024. godinu čine još Amir Ahmetašević, Dragan Petrušić i rezerva Slavko Bespaljko.

Trinaest prvoplasiranih takmičara zadržavaju nastup u ligi 2024. godine.

Staza na jezeru Modrac je odlična kao i ulov ribe koji pojedinačno nije bio ispod 1800 gram, dok je prvak ulovio 8.380 grama ribe i to 90 posto kedera.

Nakon takmičenja za sve učesnike je priređen zajednički ručak u restoranu na jezeru, gdje je izvršeno proglašenje pobjednika lige, te dodjela nagrada i priznanja.

Komesar lige: Zijad Sinanović iz Zenice

GENERALNI PLASMAN – PREMIJER LIGA BIH U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

Filed in: Obavještenja

You might like:

Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura
Bajram Šerif Mubarek Olsun! Bajram Šerif Mubarek Olsun!
U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini “SPIN” za seniore U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini “SPIN” za seniore
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.