Završena Premijer mušičarska liga BiH za 2014. godinu

flyfishing_Donji_Vakuf_takmicenje_2008_rijeka_VrbasDana 02.08. 2014.  godine na rijeci Vrbas u Donjem Vakufu  završeno  V kolo  Premijer fly fishing liga BiH. za 2014. godinu

Svih  5 kola lige t.j. 9 sektora  održano je na rijekama i jezerima na kojima će se 2015. godine održati Svjetsko mušičarsko prvenstvo  u Bosni i Hercegovini.

ŠAMPION BiH je JOVO DEVIĆ IZ GRADIŠKE

Vicešampion je Đukić Aleksandar, član SRD “Šipovo” iz Šipova, dok je treće mjesto zauzeo mladi Jermić Saša, član SRD “Banja Luka” iz Banja Luke.

Tri prvoplasirana takmičara ostvarila su direktan ulazak u reprezentaciju BiH u mušičarenju, a preostala 4 takmičara odredit će selektor reprezentacije BiH dr. Igor Gromilić na osnovu  dosadašnjih plasmana, koji će nas predstavljati na SMP koje se održava  2015. godine u BiH.

Da sve prođe u najboljem redu potrudili su se sudije koji su odlično obavili svoj posao na stazi:

  • Igor Gromilić-delegat takmičenja (selektor Fly Fishing rep.BiH) -Livno,
  • Marcel Kučinski , vrhovni sudija – Novi Travnik – internacionalni sudija,
  • Kolonić Almedin – Novi Travnik,
  • Nenad Ćuričić – Novi Travnik,
  • Milorad Ćuričić – Novi Travnik,
  • Vinko Slipac – Novi Travnik,
  • Plivčić Armin – Donji Vakuf,
  • Bašimović Abedin – Donji Vakuf.

Najuspješnijim u Premijer  flu fly fishing ligi BiH  priznanja je uručio u hotelu “Vrbas” predsjednik SRS BiH, gosp. Đorđe Klepić,  zajedno sa predsjednikom Takmičarske komisije SRS BiH gospodinom Josipom Pjevcem.

Domaćin takmičernja  SRD „Vrbas“ Donji Vakuf  na čelu sa predsjednikom Amirom Milanovićem, dobro je organizovao takmičenje te koristimo priliku da im se zahvalimo na gostoprimstvu i pomoći oko organizacije završnog kola lige te osiguranju potpune regularnosti takmičenja.

Učesnicima lige zahvaljujemo  na korektnom ponašanju, a pobjednicima upućujemo sve čestitke i želja za uspiješnim nastupom 2015 godine na Svjetskom mušičarskom prvenstvu koje se u Bosni i Hercegovini  održava  2015. godine.

Plasman pogledajte u nastavku teksta:

Filed in: Takmičenja

You might like:

Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu
Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju
Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH
Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.