Završen Kup Jadransko- podunavskih zemalja na Ramskom jezeru u disciplini “Lov šarana i amura”

Ceremonijom dodjele nagrada i obraćanjem predsjednika SRS BIH, gospodina Tihomira Popovića, u nedjelju u 16h, završen je Kup Jadransko-podunavskih zemalja u lovu šarana i amura 2016 na Ramskom jezeru koji je trajao 52 sata.

Kao što smo i pisali, takmičilo se 8 ekipa iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sva tri dana takmičenja nas je služilo lijepa vrijeme, a odlični domaćini su se potrudili da nijedan učesnik takmičenja ne ode kući bez prelijepih utisaka i uspomena. Tako su SRS BiH, Srtd Ramske vode, opština Prozor-Rama  i stanovništvo pokazali da imaju potencijala za organizaciju mnogo većih takmičenja u ovoj disciplini.

Upecano je stotinjak šarana ali bodovano samo 59 komada, jer ostali nisu imali “mjeru”, odnosno bili su manji od 1.5 kg. Naravno, svi ti šarani plivaju opet prelijepim Ramskim jezerom jer su odmah poslije vaganja pušteni nazad u vodu.

U dosta neizvjesnoj borbi, bar za prve tri pozicije, pobjedu je odnijela ekipa Karas Bilje iz Hrvatske, drugo mjesto je naša ekipa iz Busovače, a treće ekipa Mikronik Kikinda iz Srbije.

A evo i kako je izgledao poredak prva tri mjesta:

  1.        CT KARAS BILJE CRO ———–42,82KG
  2.        CT BUSOVAČA BIH————–32.58KG
  3.        CT MIKRON SRB—————–29,20KG

Pehar za najveću ribu takmičenja dobila je ekipa Voglajno iz Slovenije za šarana težine 4.01kg.

Medalje i pehare su uručivali predstavnici organizatora i pokrovitelja ovog takmičenja: predsjednik SRS BiH Tihomir Popović, zamjenik načelnika opštine Prozor – Rama Josip Juričić  i predsjednik SRTD „Ramske vode“ Vladimir Nevistić.

Nakon ceremonije zatvaranje ove manifestacije, druženje učesnika ovog Kupa nastavljeno je u prelijepom ambijentu lokalnog kluba “Laguna”.

 

zajednicka 14257652_1800812110153903_1147796253561952906_oIMG_20160903_144522pobjednicka ekipa                                                          ppehariPLASMAN14-210-2 (1)8-218-228-1

Filed in: Obavještenja

You might like:

REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA ZA MLAĐE KATEGORIJE U DISCIPLINI “LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK” REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA ZA MLAĐE KATEGORIJE U DISCIPLINI “LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK”
SATNICA ZA IV KOLO PREMIJER LIGE BIH U DISCIPLINI “LOV ŠARANA I AMURA” 2018. GODINE I TEHNIČKE DISCIPLINE (BACANJE) SATNICA ZA IV KOLO PREMIJER LIGE BIH U DISCIPLINI “LOV ŠARANA I AMURA” 2018. GODINE I TEHNIČKE DISCIPLINE (BACANJE)
IZVJEŠTAJ ZA V I VI KOLO FLY FISHING PREMIJER LIGE BOSNE I HERCEGOVINE – VRBAS – DONJI VAKUF IZVJEŠTAJ ZA V I VI KOLO FLY FISHING PREMIJER LIGE BOSNE I HERCEGOVINE – VRBAS – DONJI VAKUF
OBAVJEŠTENJE ZA UČESNIKE PREMIJER LIGE BIH U DISCIPLINI “LOV ŠARANA I AMURA” OBAVJEŠTENJE ZA UČESNIKE PREMIJER LIGE BIH U DISCIPLINI “LOV ŠARANA I AMURA”
© 2018 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.