PREMINUO NIKOLA PUCE

Jutros je u Mostaru preminuo jedan od osnivača  i dugogodišnji član najviših i najodgovornijih organa SRS BiH Nikola Puce. Istinski zaljubljenik u sportski ribolova Nikola se od prvih dana bespoštedno zalagao da se formira zajednički savez BiH. U toj svojoj borbi nije štedio ni sebe a ni svoju porodicu, da i ako narušenoga zdravlja, u svako doba se odazivao i nučestvovao u radu kako organa krovnoga saveza tako i njegovih članica. Nije bio rijedak slučaj da se pojavljuje i na takmičenjima, a kao kruna njegovog uspjeha i sveukupne aktivnosti je organizacija Evropskih, Svjetskih i regionalnih takmičenja sportskih ribolovaca na Karaotoku i u Blagaju. Mnogi od nas pamte i njegove zasluge za prve odlaske naših reprezentacija u svijet ( Italija, Belgija, Slovačka,Portugal, SAD i druge zemlje ) ali i njegove zasluge za postignute sjajne rezultare naše Fly Fishing reprezentacije kako u Banja Luci tako i u Jajcu.  Kako vidimo nije dočekao skoro Svjetsko prvenstvo i naših SPIN-aša pa da se još jednom zajedno družimo i radujemo.

Odlazak ovakvog čovjeka i nadasve iskrenog zaljubljenika u ribolovni sport, nenadoknadiv je gubitak za sve nas a pogotovo za njegovu porodicu kojoj izražavamo riječi najsikrenijeg saučešća.

Sportsko ribolovni savez BiH

Filed in: Obavještenja

You might like:

BILTEN TAKMIČARSKE KOMISIJE SRS BiH ZA 2018. GODINU BILTEN TAKMIČARSKE KOMISIJE SRS BiH ZA 2018. GODINU
KONKURS ZA IZBOR STAZE ZA ODRŽAVANJE JADRANSKO PODUNAVSKOG KUP – a U DISCIPLINI “LOV RIBE UDICOM NA HRANILICU” – FEEDER KOJI ĆE SE ODRŽATI OD 23. – 25. AVGUSTA 2019. GODINE KONKURS ZA IZBOR STAZE ZA ODRŽAVANJE JADRANSKO PODUNAVSKOG KUP – a U DISCIPLINI “LOV RIBE UDICOM NA HRANILICU” – FEEDER KOJI ĆE SE ODRŽATI OD 23. – 25. AVGUSTA 2019. GODINE
Prijava staza za takmičenja po disciplinama za 2019. godinu Prijava staza za takmičenja po disciplinama za 2019. godinu
KALENDAR SPORTSKO RIBOLOVNIH TAKMIČENJA ZA 2019.GODINU KALENDAR SPORTSKO RIBOLOVNIH TAKMIČENJA ZA 2019.GODINU
© 2019 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.