POZIV ZA III I IV KOLO PREMIJER LIGE LICA SA INVALIDITETOM U DISCIPLINI “LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK”

Komesar prvenstva Odobašić Husein ovim putem poziva sva zainteresovana lica sa invaliditetom da se prijave  za učešće na Premijer ligu lica sa invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak.

Takmičenje će biti održano  III i IV kolo 05. i 06. Avgusta( subota i nedelja) na rijeci Savi u Gradišci, a domaćin je udruženje SRD,, AMUR“ Gradiška.

Za sprovođenje i regularnost takmičenja SRS BiH je odredio sledeće:

 • Delegat takmičenja – Ale Hošić,
 • Vrhovni sudija – Đuro Matković,
 • Sekretar/komesar takmičenja Odobašić Husein,
 • Sektorske sudije odredit će domaćin po pravilniku SRS BiH.

Za ovo prvenstvo nije dirigovana tehnika ribolova(izbor štapova slobodan) niti ima zabrane lova ribe po vrsti i veličini.

Za učešće na takmičenju se plaća kotizacija u visini 15.00 KM po kolu takmičenja.

Pravo nastupa na Prvenstvu lica sa ivaliditetom imaju svi takmičari koji su izborili ostanak u ligi 2016. godine, a preostala mjesta popunjavaju takmičari koji su članovi društava, koje su članice Saveza.

Dozvoljena količina hrane za primamu je 17.l uključujući i dodatke. Dozvoljena količina živih mamaca 2,5l od čega maksimalno 1l fuja i verde vasa zajedno. Hrana prilikom kontrole mora biti navlažena i prosijana.

Za lov ribe dozvoljena je upotreba svih prirodnih mamaca  osim živih i mrtvih riba i ikre, nije dozvoljena ni upotreba hljeba,vještačkih mamaca(varalica),kao ni imitacija bilo kojeg prirodnog mamca.

Mamci se trebaju prezentirati za kontrolu u propisanim baždarenim posudama( po mogučnosti),a minimum koji takmičar treba imati je jedna posuda od 1 l za mamce.

Svi takmičari moraju imati propisanu mrežu čuvarku prečnika minimalno 40.cm, minimalne dužine 3m, a meredov je slobodnog izbora koji može koristiti samo takmičar ili pomočnik ukoliko dozvoljavaju pravila.

Krajnji rok za prijavu je 01.Avgust 2017.godine(utorak), a prijave se vrše kod komesara takmičenja Odobašić Huseina na tel: 061/151-106 ili mail  odobasic_husein@hotmail.com

 

SATNICA TAKMIČENJA

 

III kolo 05.08.2017.god.(subota),

IV kolo 06.08.2017.god.(nedelja)

 

 • 6,30 – sastanak službenih lica,
 • 7,00 – prijava takmičara,
 • 7,30 – žrijebanje,
 • 8,00 – 1. signal – ulazak na startna mjesta (boks),
 • 8,40 – 2. signal – 5 minuta do kontrole hrane i mamaca,
 • 8,45 – 3. signal – kontrola hrane i mamaca,
 • 9,50 – 4. signal – obilno hranjenje,
 • 10,00 – 5. signal – početak takmičenja,
 • 12,55 – 6. signal – 5.min. prije završetka takmičenja,
 • 13,00 – 7. signal – kraj takmičenja, početak vaganja ribe,
 • 14,00 – objava rezultata i žrijebanje sektora za IV kolo.

 

Po završetku IV kola izvršit će se proglašenje pobjednika SRS BiH lige lica sa invaliditetom za 2017. godinu i uručiti priznanja na zajedničkom ručku.

 

Takmičari koji ne planiraju putovati imaju mogućnost hotelskog ili privatnog smještaja, a sve informacije u vezi smještaja da se obrate G-dinu  Đuri Matković tel: 066/407-467 predsjednik SRD ,,AMUR “ GRADIŠKA.

Svim takmičarima želim sretan dolazak i ugodan boravak i dobre takmičarske  rezultate.

BISTRO!

NAPOMENA: Svi takmičari OBAVEZNI su ponijeti adekvatnu ljekarsku dokumentaciju i predočiti prilikom prijave. Takmičari koji ne budu imali adekvatnu ljekarsku dokumentaciju neče im biti omogućeno učešće na takmičenju.

 

Komesar/sekretar takmičenja: državni sudija Odobašić Husein

Filed in: Obavještenja

You might like:

Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura
Bajram Šerif Mubarek Olsun! Bajram Šerif Mubarek Olsun!
U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini “SPIN” za seniore U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini “SPIN” za seniore
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.