Poziv na učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za invalide, veterane i master veterane

Kalendarom takmičenja SRS BIH za 2022. godinu Premijer liga invalida, veterana i master veterana je planirana u 4. (četiri) kola, od kojih su prva dva 18. i 19. juna 2022. godine u Laktašima na jezeru Trn uz službene osobe Nikolinu Grujić i Senku Aleksić, a treće i četvrto kolo 13. i 14. avgusta na jezeru Modrac, staza Kiseljak uz službene osobe Dragana Jovanovića i Dragu Jakića.

Propozicije za takmičenje:

Kategorija Invalida:

Obavezno posjedovanje ribolovne dozvole i članske karte udruženja koje je članica entitetskog saveza, ljekarsko uvjerenje o hendikep bodovima/poenima,izdato od relevantne institucije (zavoda zasportsku medicinu), uplaćena kotizacija za cijelu sezonu za sva četiri kola (120 KM).

U pogledu brojnosti takmičara nema ograničenja.

Kategorija veterani i master veterani:

Obavezno posjedovanje ribolovne dozvole i članske karte udruženja, kotizacija uplaćena za cijelu sezonu za sva četiri kola (120 KM).

Od broja prijavljenih takmičara za kategorije veterana i master veterana ovisi da li će se održati takmičenje za tu kategoriju.

Takmičenje se provodi u skladu sa Pravilnikom za lov ribe udicom na plovak u kojemu su definirani svi uslovi. uz primjenu novih da je tokom takmičenja na stazi izričito zabranjeno konzumiranje duhana i duhanskih prerađevina kao i alkohola na šta posebno skrećemo pažnju.

Prijavu za učešće OBAVEZNO izvršiti mailom na adresu sukrija.jamakovic@gmail.com ili na telefone 061 989 783 ili 062 990 565 najkasnije do 15 juna 2022.godine.

Takmičenje će se u sva četiri kola provoditi po sljedećoj satnici:

  • do 07:00 dolazak, prijava i registracija,
  • 07:30 Izvlačenje redoslijeda, sektora i startnih mjesta,
  • 08:00 1 signal- ulazak na startna mjesta
  • 08:40 2. signal- 5 minuta do kontrole hrane i mamaca,
  • 08:45 3 signal-početak kontrole hrane i mamaca,
  • 09:50 4 signal- početak obilnog hranjenja,
  • 10:00 5 signal- početak takmičenja,
  • 13:55 6 signal- 5 minuta prije završetka takmičenja-finiš,
  • 14:00 7 signal- završetak takmičenja, i početak vaganja
  • 16:00 Objava rezultata

Kotizaciju u iznosu od 120 KM, naknadu za novu takmičarsku knjižicu u iznosu od 10 KM i takmičarsku taksu u iznosu od 10 KM uplatiti na račun SRS BiH Istočno Sarajevo, broj 1610000012560056, otvoren kod Raiffeisen banke, i dokaz o uplati dostaviti komesaru prije početka takmičenja na prvom kolu u Laktašima, gdje će biti i izvršena ovjera takmičarskih knjižica.

Sportski pozdrav bistro i puno sreće u takmičarskoj sezoni za 2022 godinu.

Komesar/selektor, Jamaković Šukrija

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© 9382 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.