Poziv na učešće u Premijer ligi BiH u lovu ribe udicom na plovak za invalide i veterane

Kalendarom takmičenja SRS BIH za 2021. godinu Premijer liga Invalida i veterana je planirana u 6 kola od kojih su prva dva u Sarajevu na takmičarskoj stazi Lađenica 19. i 20. juna, druga dva su na Trnskom jezeru 17. i 18. jula i zadnja dva kola su na jezeru Modrac 07. i 08. avgusta 2021. godine.

Propozicije za takmičenje:

Kategorija Invalida:

Obavezno posjedovanje ribolovne dozvole i članske karte udruženja, ljekarsko uvjerenje o hendikep bodovima/poenima izdato od relevantne institucije (Zavoda za sportsku medicinu), uplaćena kotizacija za cijelu sezonu za svih šest kola (120 KM).

U pogledu brojnosti takmičara nema ograničenja.

Kategorija veterani i master veterani:

Obavezno posjedovanje ribolovne dozvole i članske karte udruženja, kotizacija uplaćena za cijelu sezonu za svih šest kola (120 KM).

Ukoliko je broj prijavljenih takmičara za kategoriju Veterani manji od 12 (dvanaest), takmičenje se neće provoditi za tu kategoriju.

Ukoliko je broj takmičara za kategoriju master veterani manji od 12 (dvanaest), takmičenje se neće provoditi za tu kategoriju.

Takmičenje se provodi u skladu sa Pravilnikom za lov ribe udicom na plovak u kojemu su definirani svi uslovi, uz primjenu novih da je tokom takmičenja na stazi izričito zabranjeno konzumiranje duhana i duhanskih prerađevina kao i alkohola na šta posebno skrećemo pažnju.

Takmičenje će se u svih šest kola provoditi po sljedećoj satnici:

  • do 07:00 dolazak, prijava i registracija,
  • 07:30 Izvlačenje redoslijeda, sektora i startnih mjesta,
  • 08:00 1 signal- ulazak na startna mjesta
  • 08:40 2. signal- 5 minuta do kontrole hrane i mamaca,
  • 08:45 3 signal-početak kontrole hrane i mamaca,
  • 09:50 4 signal- početak obilnog hranjenja,
  • 10:00 5 signal- početak takmičenja,
  • 13:55 6 signal- 5 minuta prije završetka takmičenja-finiš,
  • 14:00 7 signal- završetak takmičenja, i početak vaganja
  • 16:00  Objava rezultata

Kotizaciju u iznosu od 120 KM, naknadu za novu takmičarsku knjižicu u iznosu od 10 KM i takmičarsku taksu u iznosu od 10 KM uplatiti na račun SRS BiH Istočno Sarajevo, broj 1610000012560056, otvoren kod Raiffeisen banke, i dokaz o uplati dostaviti komesaru prije početka takmičenja na prvom kolu u Sarajevu, gdje će biti i izvršena ovjera takmičarskih knjižica.

 Sportski pozdrav bistro i puno sreće u takmičarskoj sezoni za 2021 godinu.

Komesar/selektor, Jamaković Šukrija

 

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu
Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju
Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH
Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.