Poziv komesara lige master veterana, veterana i invalida

Komesar liga Master veterani, Veterani i Invalidi, Petar Janković, ovim putem poziva takmičare da se prijave za Premijer ligu BiH u disciplini „Lov ribe udicom na plovak“.

Takmičenje će se održati u četiri kola, prvo i drugo kolo će se održati 29.06. i 30.06.2019. godine (subota i nedelja) na stazi Kiseljak na jezeru Modrac.

Za provedbu i regularnost takmičenja SRS BiH je odredilo sljedeće sudije:

 • delegat takmičenja Drago JAKIĆ
 • vrhovni sudija Bahrudin JAMAKOVIĆ
 • komesar takmičenja Petar JANKOVIĆ

Za ovo takmičenje nije dirigovana tehnika ribolova (izbor štapa slobodan) niti ima zabrane lova ribe po vrsti i veličini (sve vrste i veličine ulovljene ribe se vagaju – boduju).

Za učešće na takmičenju se plaća kotizacija po kolu u visini od 20,00 KM, bez obzira na kategoriju.

Takmičari su dužni najkasnije do 24.06.2019. godine da dostave uplatnicu putem E-maila Komesaru lige radi formiranja lige po kategorijama.

Takmičari koji nisu produžili takmičarsku knjižicu trebaju uplatiti 10,00 KM

Takmičari koji se takmiče prvi put u bilo kojoj ligi dužni su da uplate takmičarsku knjižicu 10,00 KM plus upisnina 10,00 KM

1. Pravo nastupa na Prvenstvu Master veterana imaju svi takmičari od 55 do 65 godina starosti. Maksimalan broj takmičara koji se mogu prijaviti za ligu je 24, a minimalan broj takmičara je 12 da bi se održala liga Master veterana. Komesar takmičenja zatvara prijavu za otvoreno prvenstvo po redoslijedu pristiglih prijava do broja 24. Takmičenje se odvija u 2 kola jedan vikend po 4 sata. Odluku o većem broju kola UO može donijeti na zahtjev TK.

2. Pravo nastupa u Premijer lige Vetarana imaju svi takmičari starosti od 65 do 75 godina. I imaju svi takmičari koji su izborili ostanak u ligi 2018. godine, a preostala mjesta popunjavaju takmičari koji su članovi društava, koje su članice Saveza. Maksimalan broj takmičara u ligi Veterana je 24, a minimalan broj takmičara je 12 da bi se održala Liga Veterana.Komesar takmičenja zatvara prijavu za Premijer ligu. Komesar takmičenja zatvara prijavu za otvoreno prvenstvo po redoslijedu pristiglih prijava do broja 24.Takmičenje se odvija u 2 kola jedan vikend po 4 sata. Odluku o većem broju kola UO može donijeti na zahtjev TK.

3. Pravo nastupa u Premijer lige Ivalida imaju osobe sa invaliditetom starosne dobi od 25 godina. I imaju svi takmičari koji su izborili ostanak u ligi 2018. godine, a preostala mjesta popunjavaju takmičari koji su članovi društava, koje su članice Saveza. Maksimalan broj takmičara u ligi Invalida je 24, a minimalan broj takmičara je 10 da bi se održala Liga Invalida. Komesar takmičenja zatvara prijavu za Premijer ligu Invalida po redoslijedu pristiglih prijava do broja 24. Takmičenje se odvija u 2 kola jedan vikend po 4 sata. Odluku o većem broju kola UO može donijeti na zahtjev TK.

Takmičari u kategoriji Master veterana i Veterana će godine starosti dokazati ličnom kartom.

Dozvoljena količina hrane za primamu je 17 l uključujući i dodatke. Dozvoljena količina živih mamaca je 2,5 l od čega je maksimalno 1 l fuja i verde vasa zajedno,

Hrana prilikom kontrole mora biti navlažena i prosijana. Ukoliko takmičar ima nešto manje hrane, sudija će to evidentirati i dozvoliti minimalnu količinu suhe hrane do dozvoljene.

Za lov ribe dozvoljena je upotreba svih prirodnih mamaca osim živih i mrtvih ribica i ikre. Nije dozvoljena upotreba kruha, vještačkih mamaca (varalica) kao ni imitacija bilo kojeg prirodnog mamca.

Mamci se trebaju (po mogućnosti) prezentirati za kontrolu u propisanim baždarenim posudama (kutijama), a minimum koji takmičar mora imati je jedna posuda od 1 l za mamce.

Neće se dozvoliti učešće takmičaru koji nisu uplatili kotizaciju, nema propisnu mrežu čuvaricu prečnikom minimalnim 40 cm, najmanje dužine 3 metra. Meredov je slobodnog izbora i može ga samo koristiti takmičar.

Krajni rok za prijavu je 24.06.2019.godine, a prijave se prijave se vrše kod komesara takmičenja Petra Janković putem tel.+387 66 190 062 ili mail petar.r.jankovic@gmail.com.

SATNICA TAKMIČENJA za 29.06.2019.godina I kolo (subota)

 • 06:30 – Satanak sudaca i službenih lica
 • 07:00 – Dolazak, prijava i registracija
 • 07:30 – Izvlačenje redoslijeda, sektora i pozicija
 • 08:00 – 1. signal – ulazak natjecatelja u boksove – startna mjesta
 • 08:40 – 2. signal – 5 minuta prije početka kontrole prihrane i mamaca
 • 08:45 – 3. signal – početak kontrole prihrane i mamaca
 • 09:50 – 4. signal – početak obilnog hranjenja
 • 10:00 – 5. signal – početak natjecanja – takmičenja
 • 13:55 – 6. signal – 5 minuta prije završetka natjecanja – takmičenja
 • 14:00 – 7. signal – kraj natjecanja – takmičenja i početak vaganja ulova
 • 16:00 – objava rezultata – objava rang liste

SATNICA TAKMIČENJA 30.06.2018. godinu II kolo (nedelja) ista je kao i za I kolo

Želim Vam sretan dolazak i ugodan boravak, kao i dobre takmičarske rezultate.

NAPOMENA: SATNICA ZA INAVLIDE JE TRI SATA, POČETAK TAKMIČENJA JE U ISTO VRIJEME KAO I ZA VETERANE.

Žiro račun Sportsko ribolovnog Saveza Bosne i Hercegovine otvoren kod Raiffeisen banke broj: 1610000012560056

NAPOMENA:
SRS Federacije se obavezao da će platiti kotizaciju za Invalide iz Federacije BiH, a takmičarsku knjižicu i upisninu takmičari sami regulišu uplatu.

Ovim putem obavještavam Invalide iz RS da se pismenim putem obrate SRS RS da uplati kotizaciju za takmičare Invalide članove SRS RS.

B I S T R O !!!

Komesar takmičenja,  Petar JANKOVIĆ

Filed in: Takmičenja

You might like:

Održano Otvorenog prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije za 2023. godinu Održano Otvorenog prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije za 2023. godinu
Foča: Održan KUP BiH u disciplini ‘lov umjetnim mamcima sa obale – SPIN’ Foča: Održan KUP BiH u disciplini ‘lov umjetnim mamcima sa obale – SPIN’
Reprezentativci BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’ stigli u Francusku na 23. Svjetsko prvenstvo Reprezentativci BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’ stigli u Francusku na 23. Svjetsko prvenstvo
Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.