Održano Prvenstvo SRS FBiH u mušičarenju za seniore i juniore

ODRŽANO PRVENSTVO SRS FEDERACIJE BIH U MUŠIČARENJU ZA SENIORE U EKIPNOJ I POJEDINAĆNOJ KONKURENCIJI, DOK SU SE JUNIORI NATJECALI U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI

Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju koje je u nedjelju, 19.06.2022. godine, održano na lijepoj rijeci Sturbi u Livnu, okupilo je veliki broj zaljubljenika ove discipline, kako seniora, tako i juniora.

Sparina i visoka temperatura budili su sumnju da će to biti jedan težak i naporan dan za sve učesnike takmičenja, međutim nakon izlaska takmičara na stazu, i pored vrtoglavo visokih temperatura, staza Sturba omogućila je jedan ugodan dan za sve ljubitelje mušičarenja.

Na takmičenju je učestvovalo 14 ekipa i 5 pojedinca, tj. 47 takmičara koji su došli da uživaju u ljepoti i čarima rijeke Sturbe, a ujedno i da pokažu svoje mušičarske vještine..

Ono što je sve oduševilo bila je činjenica da se napokon na Prvenstvu SRSFBiH takmiče juniori, njih 14, i ovom prilikom čestitamo OSR „Konjic“ koja maksimalno radi na obuci mladih u ovoj disciplini. Čak njih 9 stiglo je na stazu u pratnji svog trenera i vođe Hrabrena – prizor vrijedan divljenja.

Kod učesnika je vladala jedna ugodna atmosfera i zadovoljstvo jer se domaćin, na čelu sa predsjednikom Danijelom Čekom, potrudio da kompletna organizacija bude na zavidno visokom nivou, pružajući svoju maksimalnu pomoć u trenucima kada je to bilo potrebno i to je bio jedan od važećih faktora da sve prođe bez primjedbi, u fer i korektnom nadmetanju.

Pored odlične organizacije domaćina takmičenja svoj doprinos da sve protekne bez primjedbi dale su i sudije koje su sudile:

 1. Delegat takmičenja, Ivica Tomičić, državni sudija, Busovača
 2. Ernisa Kardaš, internacionalni sudija, Bihać
 3. Almedin Kolonić, državni sudija, vrhovni i sudija iz Novog Travnika
 4. Borislav Bilić, državni sudija iz Busovače
 5. Rusmir Zukić, državni sudija, Novi Travnik,
 6. pomoćne sudije, Rajmond Čandrić, Ivica Kuliš, Bože Mihaljević iz Livna

Titulu najboljeg u juniorskoj konkurenciji i  ‘ŠAMPIONA Federacije’ ponio je AJDIN ZULUM iz Fojnice, drugi je bio MORO ENID na čijim grudima je zasijala srebrena medalja član OSR „Konjic“ Konjic, dok je treći, i osvajač bronzane medalje, bio KEMAL MUMINOVIĆ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplje.

U seniorskoj kategoriji u pojedinačnoj konkurenciji najbolji su bili:

 1. mjesto Refik Varka iz Fojnice
 2. mjesto Nisvet Mračkić iz Fojnice
 3. mjesto Amel Zolota iz Travnika

Dok su najbolji ekipni plasman ostvarile ekipe:

 1. mjesto UGSR “Fojnica“ Fojnica
 2. mjesto USR “Krušnica“ Krušnica
 3. mjesto KSR „Travnik“ Travnik

U skladu sa Pravilnikom u disciplini „Lov ribe mušicom-flyfishing“ pravo na učešću u Premijer ligi SRSBiH u mušičarenju ostvarili su:

 1. Refik Varka iz Fojnice
 2. Nisvet Mračkić iz Fojnice
 3. Amel Zolota iz Travnika
 4. Elvin Alijanović iz Bosanske Krupe
 5. Goran Vajzović iz Konjica

Učešće na KUP BiH SRS BiH u mušičarenju ostvarile su ekipe

 1. UGSR “Fojnica“ Fojnica
 2. USR “Krušnica“ Krušnica
 3. KSR „Travnik“ Travnik
 4. OSR „Konjic“ Konjic
 5. SRD „Bugojno“ Bugojno

Ernisa-Erna Kardaš, internacionalni sudija

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© 1587 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.