Održano Prvenstvo SRS F BiH za seniore u disciplini  ‘mušičarenje – Flyfishing’

Dana 04.06.2023. godine, na rijeci Buni u mjestu Blagaj, održano je Prvenstvo SRS F BiH za seniore u disciplini ‘mušičarenje – Flyfishing’.

Na takmičenje se prijavilo 15 ekipa i 4 pojedinca. Domaćin takmičenja je bilo udruženje USR ‘Mostar 1933’ iz Mostara. Domaćin je pokazao pravo gostoprimstvo, te je za sve učesnike obezbjedio doručak,vodu kao i večeru nakon takmičenja što je za svaku pohvalu.

Prvo mjesto ekipno je zauzela ekipa USR ‘Fojnica’ iz Fojnice, drugo mjesto je osvojila ekipa SRD ‘ŠARAN’ iz Bužima, dok je treće mjesto pripalo ekipi USR ‘KRUŠNICA’ iz Bosanske Krupe.

U pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto i šampion Federacije je Ajdin Imamović iz Fojnice, drugo mjesto je Mustafa Čohađić takođe iz Fojnice dok je treće mjesto pripalo takmičaru Elvinu Alijanoviću iz Bosanske Krupe.

Sudijski kadar su sačinjavali Ivica Tomičić vrhovni sudija, Emir Čusto delegat, te Ernisa Kardaš komesar (sekretar) takmičenja.

Takmičenje je proteklo bez prijavljenih pritužbu uz lijepo druženje.

Ostale rezultate možete pročitati iz dnevnika takmičenja.

PREUZIMANJE – Generalni plasman za mušičarenje

PREUZIMANJE – Generalni ekipni plasman

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Otvorenog prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije za 2023. godinu Održano Otvorenog prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije za 2023. godinu
Foča: Održan KUP BiH u disciplini ‘lov umjetnim mamcima sa obale – SPIN’ Foča: Održan KUP BiH u disciplini ‘lov umjetnim mamcima sa obale – SPIN’
Reprezentativci BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’ stigli u Francusku na 23. Svjetsko prvenstvo Reprezentativci BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’ stigli u Francusku na 23. Svjetsko prvenstvo
Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.