Održano Prvenstvo SRS F BiH za seniore u disciplini  ‘mušičarenje – Flyfishing’

Dana 04.06.2023. godine, na rijeci Buni u mjestu Blagaj, održano je Prvenstvo SRS F BiH za seniore u disciplini ‘mušičarenje – Flyfishing’.

Na takmičenje se prijavilo 15 ekipa i 4 pojedinca. Domaćin takmičenja je bilo udruženje USR ‘Mostar 1933’ iz Mostara. Domaćin je pokazao pravo gostoprimstvo, te je za sve učesnike obezbjedio doručak,vodu kao i večeru nakon takmičenja što je za svaku pohvalu.

Prvo mjesto ekipno je zauzela ekipa USR ‘Fojnica’ iz Fojnice, drugo mjesto je osvojila ekipa SRD ‘ŠARAN’ iz Bužima, dok je treće mjesto pripalo ekipi USR ‘KRUŠNICA’ iz Bosanske Krupe.

U pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto i šampion Federacije je Ajdin Imamović iz Fojnice, drugo mjesto je Mustafa Čohađić takođe iz Fojnice dok je treće mjesto pripalo takmičaru Elvinu Alijanoviću iz Bosanske Krupe.

Sudijski kadar su sačinjavali Ivica Tomičić vrhovni sudija, Emir Čusto delegat, te Ernisa Kardaš komesar (sekretar) takmičenja.

Takmičenje je proteklo bez prijavljenih pritužbu uz lijepo druženje.

Ostale rezultate možete pročitati iz dnevnika takmičenja.

PREUZIMANJE – Generalni plasman za mušičarenje

PREUZIMANJE – Generalni ekipni plasman

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.