Održano prvenstvo SRS BiH u mušičarenju za juniore

U Busovači, na rijeci Lašvi, u nedjelju, 28.08.2022. godine održano je Otvoreno prvenstvo SRS u mušičarenju BiH za juniore.

U odnosu na dosadašnji odaziv, ove godine možemo biti svi prezadovoljni učešćem 32 takmičara iz oba entiteta koji su u Busovaču stigli iz Banja Luke, Viteza, Šipova, Fojnice, Uskoplja-G.Vakuf, Bihaća, Novog Travnika i Konjica.

Iako je čitav dan vrijeme bilo promjenljivo, u drugom krugu vremenski uslovi su se pogoršali praćeni jakom grmljavinom, te je takmičenje nakon skoro dva sata trajanja prekinuto radi sigurnosti učesnika.

Težak dan i nepovoljni vremenski uslovi nisu uticali da takmičenje prođe u fer i korektnoj borbi, i da na isto nije bilo primjedbi.

Priznanja i diplome onima koji su bili najbolji uručio je Anto Matošević, selektor juniorske reprezentacije.

Titulu Šampiona ponio je Šljivo Santino, član OSR „Konjic“, drugi je Ribić Alen, član SRD „Šipovo“, a treći Grbić Andrej, član SRD „Banja Luka“.

Navikli da je organizacija u Busovači uvijek na visokom nivou i ovaj put su iznenadili jer su svim učesnicima prije polaska na stazu uručili lanč pakete.

Plasman u reprezentaciju BiH ostvarili su:

  1. Šljivo Santino, OSR „Konjic“
  2. Ribić Alen, SRD „Šipovo“
  3. Grbić Andrej, . SRD Banja Luka
  4. Pavlović Aleksandar, SRD „Banja Luka“
  5. Laštro Teo, OSR „Konjic“
  6. Trako Emrah, USR „Vitez“ R

Juniorskoj reprezentaciji BiH želimo puno uspjeha na predstojećem Svjetskom mušičarskom prvenstvu koje se 2023. godine održava u Mostaru.

Sekretar takmičenja, Erna Kardaš

Filed in: Obavještenja

You might like:

Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju
Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH
Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.