Održano Otvoreno prvenstvo SRS FBiH u lovu ribe na plovak za mlađe kategorije

Dana 22.06.2019. godine, na jezeru Modrac u mjestu Kiseljak Tuzla, na takmičarskoj stazi UGSR „Mrena“ Živinice, održano je Otvoreno prvenstvo SRS F BiH u ‘lovu ribe udicom na plovak’ za kategorije U-15, U-20 i U-25.

Domaćin ovog takmičenja bilo je UGSR „Mrena“ Živinice.

Za takmičenje na Otvorenom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije prijavilo se 44 takmičara iz Visokog, Zenice, Maglaja, Kalesije, Odžaka, Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Žepča i Živinica.

Neposredno prije takmičenja nastupe je otkazalo 6 takmičara iz Zenice, 1 takmičar iz Žepča, 2 takmičara iz Maglaja i jedan takmičar iz Odžaka, tako da je konačan broj takmičara koji su završili prvenstvo bio 35 kadeta, kadetkinja, juniora, juniorki, mlađih seniora i mlađih seniorki.

Na ovom takmičenju bila je i jedna prijava za polaganje za zvanje Udruženjskog sudije. Kandidat iz Odžaka Šaban Kosovac je praktično zadovoljio kriterije i poznavanje Pravilnika i uspješno je popunio test za polaganje sudijskog ispita za Društvenog-udruženjskog sudiju za disciplinu: lov ribe udicom na plovak.

Na takmičenju su bili angažovani:
1. Delegat: Bahrudin Jamaković iz Tuzle,
2. Vrhovni sudija: Šukrija Jamaković iz Banovića,
3. Sekretar/komesar takmičenja: Ševal Malčinović iz Tuzle.

Sektorske sudije:

  • Dragan Jovanović sektorski sudija,
  • Husein Odobašić sektorski sudija,
  • Murat Džolota sektorski sudija,
  • Drago Jakić sektorski sudija.

Zvanični rezultati i slike sa takmičenja svih kategorija su u prilogu ovog dokumenta.

U Tuzli: 23.06.2019.godine
Sekretar/komesar takmičenja, Malčinović Ševal

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv komesara Premijer lige BiH za seniore u lovu ribe na plovak Poziv komesara Premijer lige BiH za seniore u lovu ribe na plovak
Održana prva dva kola Feeder lige SRS BiH za 2019. godinu Održana prva dva kola Feeder lige SRS BiH za 2019. godinu
Zapisnik sa sjednice Upravnog odbora SRS FBiH održane 06.07.2019. godine Zapisnik sa sjednice Upravnog odbora SRS FBiH održane 06.07.2019. godine
Reprezentacija BiH osvojila 3. mjesto na Evropskom prvenstvu u mušičarenju! Reprezentacija BiH osvojila 3. mjesto na Evropskom prvenstvu u mušičarenju!
© 2019 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.