Održano Otvoreno prvenstvo BiH u mušičarenju za juniore

U Busovači, na rijeci Lašvi kojom gazduje USR Busovača, u reviru ‘I.P. Oko’, dana 29.09.2019. godine  održano je Otvoreno prvenstvo u mušičarenju SRS BiH u kategoriji juniora U-18 gdje se prijavilo 15 takmičara.

Ovo se prvenstvo svake godine održava, ali ove godine je imalo posebnu draž jer se po plasmanu vršio odabir za reprezentaciju mladih koja će sljedeće godine nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje se održava kod nas u Bihaću na rijeci Uni.

Poslije dva puta po tri sata pecanja smo dobili poredak prvih šest koji će činiti reprezentaciju i to:

  1. Čavara Petar USR Busovača,
  2. Luka Đukić SRD Šipovo,
  3. Cinac Hamza USR Krušnica,
  4. Dmitrović Aleksandar SRD Ribnik
  5. Dmitrović Svetozar SRD Ribnik.
  6. Berbić Adis UGSR Fojnica rezervni takmičar.

Samo takmičenje je prošlo u fer i korektnoj borbi, a suđenje od strane sudija iz Busovače je bilo bez primjedbi od strane takmičara.

Također, domaćini su postavili stazu bez primjedbi i potrudili se da obezbjede doručak , ručak i osvježenje za mlade takmičare, a i ulov na njihovoj stazi nije bio zanemarljiv.

Sekretar takmičenja, Marković Željko

Filed in: Obavještenja

You might like:

SRS BiH: Kalendar takmičenja sportsko ribolovnih takmičenja u 2020. godini SRS BiH: Kalendar takmičenja sportsko ribolovnih takmičenja u 2020. godini
Bilten Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu Bilten Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu
Sretno Badnje veče i Božić! Sretno Badnje veče i Božić!
Sretna Nova godina! Sretna Nova godina!
© 2020 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.