ODRŽANO I I II KOLO FLY FISHING PREMIJER LIGE BIH

20.05.2018. godine na jezeru Milač na Kupreškom polju kojim gazduje ŠRU Pastrva iz Kupresa održano je I i II kolo Fly Fishing lige u punom sastavu od 22 takmičara. Takmičenje je otvorio Načelnik Opštine Kupres gospdin Milan Raštogorec. Samo takmičenje se odvijalo dva puta po tri sata sa promjenama boksova 4 puta po jednom kolu kako bi zbog vjetra koji je duvao bili svi ravnomjerno rasporedjeni po cijelom jezeru.

Moram istaći da je vjerovatno zbog stalnog duvanja vjetra riba jako loše radila te je bilo mnogo spadnja pa se tako vrlo mali broj takmičara upisao na listu ulova.

Domaćin ŠRU Pastrva na čelu sa Predsjdnikom Ivanom Hrnjakom se pokazao kao odličan domaćin koji je u sardnji sa SKI ADRIA centrom obezbijedio ručak i osvježenje za takmičare na pauzi između dva kola. Sami domaćini žale što nije bilo više upisanih riba, ali kažu tako je to ovdje ili radi ili ne radi riba, a mi smo izgleda baš imali dan kad ne radi. Ipak sama organizacija te gostoljubivost domaćina treba ocjeniti sa visokom ocejnom pet, i nadati se da će sledeće godine riba bolje raditi.

SEKRETAR LIGE

MARKOVIĆ ŽELJKO

GEN PLASMAN ZA FLY FISHING IIKOLA (1)

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© 2184 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.