Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Dana 08.10.2023. godine na prelijepoj rijeci Neretvi u Glavatičevu, kojom gazduje OSR Konjic, održana su završna dva kola (9. i 10. kolo) Premijer lige BiH u mušičarenju.

U neizvjesnoj borbi za prvo mjesto do kraja, šampion je Jovo Dević iz Gradiške sa 31 poenom sektorskih plasmana zahvaljujući većem broju ulovljenih riba u ligi, dok je na drugom mjestu Alijanović Elvin iz Bosanske Krupa sa 31 poenom sektorskih plasmana koji je vodio do zadnjeg kola. Treću poziciju je zauzeo Mile Kerkez iz Laktaša sa 37 poena.

Domaćin OSR Konjic na čelu sa Hrabenom Kapićem je odlično postavio stazu za takmičenje na koju takmičari nisu imali primjedbi. Takmičari su ova dva kola završili u fer i korektnoj borbi tako da sudije nisu imali nikavih primjedbi na njih.

Takmičenje su proveli delgat Emir Ćusto iz Blagaja, vrhovni sudija Ivica Tomičić iz Busovače, komesar lige Željko Marković iz Banja Luke i sektorske sudije Santini Šljivo iz Konjica te Duško Radonić iz Banja Luke.

Komesar lige, Željko Marković int. sudija

X PREUZMI DNEVNIK TAKMIČENJA PREMIJER LIGE BIH U MUŠIČARENJU

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
Sretan Vaskrs! Sretan Vaskrs!
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.