Održana prva dva kola Premijer lige SRS BiH u lovu grabljivica umjetnim mamcima sa obale

U dane 12. i 13. 03. 2022. godine, po utvrđenom Kalendaru sportsko ribolovnih takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, održana su prva dva kola
Premijer lige u lovu grabljivica umjetnim mamcima sa obale – SPIN na rijeci Krupi u Krupi na Vrbasu.

Takmičenju je pristupilo 17 od 18 prijavljenih takmičara iz BiH koji su se plasirali u Premijer ligu.

Na samom takmičenju, takmičari i sudije nisu imali nikakvog prigovora na postavljanje, obilježavanje i pristup stazi. Da je staza dobro postavljena i da je sve proteklo besprijekorno je pokazatelj da je za dva dana ulovljeno 437 riba.  Nijedna riba nije oštećena i sve su uredno vraćene u vodu.

Takmičari nisu imali primjedbu na suđenje niti prigovor, a sudije isto tako, jer nije dodijeljen ni jedan žuti, odnosno crveni karton.

Isto tako ovim putem želim u ime sudija i takmičara da se zahvalimo domaćinima SRD „BANJA LUKA“ iz Banja Luke koji su se potrudili da obezbijede dovoljan broj startnih sudija, pristup rijeci, sigurnosti takmičara i sudija.

Staza, organizacija i rijeka za svaku pohvalu.

Novi Travnik, 14.03.2022. godine
Komesar SPIN lige: Almedin Kolonić

 

Filed in: Obavještenja

You might like:

Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024. Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024.
Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH
Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER” Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER”
Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
© 6072 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.