Održana Feeder liga BiH za seniore

U dane proteklog vikenda, na jezeru Modrac u dijelu kojim upravlja SSRD „Mrena“ iz Živinica, održano je takmičenje u lovu ribe udicom sa hranilicom-Feeder disciplina, za kategoriju seniora.

Od prijavljenih 15 takmičara, nastupilo ih je prvog dana 12 , a drugog dana 10.

Staza pripremljena od strane domaćina, očišćena, obilježena, onemogućen pristup rekreativcima, obezbijeđen prostor sa tendom za službene osobe kao i priključak električne energije što je omogućilo elektronsku obradu podataka na stazi.

Nakon što je urađena obrada podataka i dobijeni rezultati, isti su odmah podijeljeni takmičarima na uvid i priliku da iskažu eventualne primjedbe, kojih u dva kola od strane takmičara nije bilo na rezultate.

Općenito takmičenje provedeno u fer i korektnom ambijentu uz maximalno poštivanje pravila, i zabilježeno je da takmičari tokom boravka na startnim mjestima nisu konzumirali duhan i duhanske prerađevine, što je na ovim prostorima zaista rijetkost i gest hvale vrijedan.

Loše vremenske prilike su glavni razlog slabim rezultatima prvog dana, dok je drugog dana bilo boljih rezultata.

Službene osobe kojima je od strane SRS BiH povjereno da ovo takmičenje provedu su bili vrhovni sudija Šukrija Jamaković, i komesar lige Saša Mićević koji je istovremeno bio i delegat takmičenja.

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.