Održana 4 sjednica Izvršnog komiteta za organizaciju 35. svjetskog prvenstva u fly fishingu

U cilju priprema za predstojeće 35. Svjetsko prvenstvo u fly fishingu u Jajcu je održana 4. sjednica Izvršnog komiteta prvenstva na kojoj su analizirane dosadašnje aktivnosti i rad svih komisija ovog Prvenstva. Članovi Komiteta upoznati su i sa pripremama na organizaciji 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju čiji domaćin je ovo godine Bosna i Hercegovina, a razgovaralo se i o predstojećim zadacima.

 

Na ceremoniji svečanog otvaranja 35. svjetskog prvenstva, koja će se održati 16.06.2015. godine u Jajcu, na prostoru između kapija, učestvovaće predstavnici gradova domaćina, dok će svečanost zatvaranja biti upriličena na Plivskom jezeru. Biće ovo prilika da se učesnicima prvenstva i svim gostima predstavi bogatstvo i šarolikost kojom obiluje Bosna i Hercegovina.

 

Selektor BH reprezentacije Igor Gromilić članovima Izvršnog komiteta prezentirao je plan priprema reprezentativaca do početka prvenstva, a svojim plasmanima učešće za takmičenje na ovom svjetskom prvenstvu ostvarili su: Aco Đukić, Jovo Dević, Saša Jerenić, Borislav Šmanja, Siniša Bovan i Smir Kelušić. Pomoćnik selektora će biti Mile Kerkez.

 

Potpisani su ugovori o smještaju takmičara i učesnika prvenstva, te prijevozu takmičara na staze i izradi nedostajućih pet čamaca, a intenzivno se vode aktivnosti na obezbjeđenju finansijsih sredstava neophodnih za uspješno odvijanje prvenstva. Bezbijednost učesnika je jedan od najvažnijih faktora, tako da je prioritetan zadatak Komisije za bezbjednost pokretanje aktivnosti oko osiguranja takmičara tokom prvenstva, a uslijediće i sastanci sa nadležnim policijskim stanicama i domovima zdravlja u mjestima održavanja takmičenja. Kako je zaključeno Komisija ima zadatak da obavi razgovor sa Olimpiskim komitetom BiH oko načina organizovanja anti-doping kontrole.

 

Članovi Izvršnog komiteta bili su jedinstveni u ocjeni da se mora više poraditi na promociji ovog prvenstva u domaćim medijima. Zaključeno je da se čim prije urade baneri koji će biti postavljeni uz saobraćajnice, upriliče kako radijske tako i TV emisije i u gradovima domaćinima Prvenstva ali i u javnim servisima.

 

Prihvaćen je prijedlog Takmičarske komisje za određivanje sektorskih sudija za suđenje na Svjetskom prvenstvu i isti će biti proslijeđen Upravnom odboru SRS BiH na usvajanje, a u što kraćem roku treba organizovati i obuku sektorskih sudija i sudija mjerača, zaključak je Izvršnog komiteta 35. svjetskog prvenstva u fly fishingu.

 

Prema jednom od zaključaka sa ovog sastanka, već za utorak, 17.03.2015. godine, u Jajcu će se održati sastanak sa načelnicima općina/opština domaćina prvenstva kojem će prisustvovati i predsjednici sportsko ribolovnih društava, a razgovaraće se o dosadašnjim aktivnostima i programu rada do početka prvenstva.

logo 35 . svejtskog prvenstvaJajceJajce 2

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.