Održan posljednji trening mladih reprezentativaca BiH za Svjetsko prvenstvo u ribolovu

Mostar će biti grad domaćin 20. Svjeskom prvenstvu u ribolovu u disciplini ‘mušičarenje’ (Flyfishing), a takmičenje će se održati od 16. do 23. jula na rijeci Buni i na Mostarskom jezeru. Organizatori takmičenja su Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine i Udruženje sportskih ribolovaca ‘Neretva 1933’ iz Mostara.

Za učešće na 20. Fips-Mouche Cortland Svjetskom prvenstvu za mlade prijavljeno je stotinjak takmičara i gostiju iz 13 nacionalnih timova. Tako će na ovom takmičenju nastupiti reprezentacije SAD, Finske, Španije, Francuske, Poljske,Slovenije, Irske, Južne Afrike, Češke, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Naši mladi takmičari su održali posljednji neslužbeni trening i sa nestrpljenjem očekuju da ‘ukrste štapove’ na takmičenju sa svojim kolegama.

Boje Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju će braniti:

  • Santino Šljivo
  • Sergej Kuruzović
  • Andrej Grbić
  • Aleksandar Pavlović
  • Teo Laštro
  • Emrah Trako
  • Anto Matošević – Kapiten/Selektor

‘Naši reprezentativci su znanjem i umijećem već odavno prevazišli svoje učitelje, tako da očekujemo dobar rezultat na ovom, za njih prvom međunarodnom takmičenju ovakvog ranga. Neka bude bistro našim mladim ribolovcima’, rekao je Danijel Kobačić, predsjednik Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine.

Filed in: Obavještenja

You might like:

Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024. Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024.
Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH
Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER” Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER”
Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.