ODRŽAN “MEĐUNARODNI KUP ŽELJEZNICA 2018”

U prelijepim proljetnim danima, na obalama bistre planinske rijeke Željeznice, dana 13.  14. aprila 2018. godine, održan je „Međunarodni KUP Željeznica 2018“ u disciplini „Lov ribe umjetnim mamcima sa obale – SPIN“.

Za ovaj KUP prijavilo se 11 zemalja i to: Češka, Rumunija, Mađarska, Moldavija, Bugarska, Latvija, Slovačka, Rusija, Makedonija, Hrvatska i domaćin Bosna i Hercegovina.

Domaćin ove manifestacije bilo je Sportsko ribolovno Društvo „Željeznica“ Istočno Sarajevo.

Uslovi za ribolov su bili idealni, čista staza, rijeka bogata ribom, ljubaznost domaćina, što je na kraju bila visoka ocjena svih sudionika ovog takmičenja.

Takmičenje je proteklo besprijekorno, bez ikakvih primjedbi.

U dva dana takmičenja ulovljeno je preko 1.600 komada potočne pastrmke, a najbolji pojedinac je bio sa ulovljenih 57 komada ribe u dva dana takmičenja.

Nakon takmičenja na završnoj večeri, najboljima su dodjeljeni pehari, diplome i pokloni sponzora, što se vidi iz tabele prikazane u izvještaju.

Domaćin KUP – a se zahvalio svim prisutnim na učešću na ovoj manifestaciji i pozvao ih da za mjesec dana prisustvuju velikoj svjetskoj manifestaciji, koja će se održati od 24. – 27. maja 2018. Godine, gdje se većina prisutnih već ranije prijavila za Svjetsko prvenstvo.

Generalni Plasman KUP – a

 

Filed in: Obavještenja

You might like:

ODRŽANO I I II KOLO FLY FISHING PREMIJER LIGE BIH ODRŽANO I I II KOLO FLY FISHING PREMIJER LIGE BIH
OBAVJEŠTENJE ZA TAKMIČARE FLY FISHING LIGE OBAVJEŠTENJE ZA TAKMIČARE FLY FISHING LIGE
REZULTATI SA 9. JADRANSKO PODUNAVSKOG KUP – a U MUŠIČARENJU – ĐETINJA – UŽICE REZULTATI SA 9. JADRANSKO PODUNAVSKOG KUP – a U MUŠIČARENJU – ĐETINJA – UŽICE
PREMINUO NIKOLA PUCE PREMINUO NIKOLA PUCE
© 2018 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.