Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

Dana 25.06.2023. godine, u Velikoj Kladuši, održano je takmičenje KUP SRS F BIH u lovu ribe udicom na plovak.

Na takmičenju učešće je uzelo 13 ekipa iz Federacije Bosne i Heercegovine. Vrijeme je bilo lijepo i riba je dobro radili. Na predivnom jezeru na stazi takmičari su ulovili 98 kilograma i 870 grama ribe.

Prvo mjesto je zauzela ekipa USR ‘Una’ iz Bihaća sa ulovom od 47 kilograma i 305 grama, drugo mjesto ekipa SRD ‘Sarajevo 1906’ iz Sarajeva sa ulovom od 12 kilograma i 870 grama, dok je trećeplasirana ekipa UGSR ‘Jelah’ iz Tešnja koja je ostvarila ukupan ulov od 8 kilograma i 147 grama ribe.

Prvih pet ekipa po plasmanu je ostvarilo nastup na KUP-u Bosne i Hercegovine.

Velike zasluge za ovakvu manifestaciju pripadaju domaćinu takmičenja, Udruženju sportskih ribolovaca ‘Štuka’ iz Velike Kladuše čiji su članovi pokazali pravo gostoprimstvo i ugostili sve učesnike ovog takmičenja.

U prilogu Dnevnik takmičenja.

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
Sretan Vaskrs! Sretan Vaskrs!
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.