Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak

Dana 17.09.2023. godine, na jezeru Šljivno kojim upravlja SRD Banja Luka, održan je KUP BiH u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji seniora na kojem je uzelo učešće 9 ekipa sa 27 takmičara.

Nakon četiri sata ribolova prvo mjesto zauzela je ekipa SRD Vrbas 1 iz Laktaša sa 7 sektorskih plasmana i 14,170 kg ulovljene ribe, drugo mjesto je osvojila ekipa SRD Sarajevo 1906 sa 13 sektorskih plasmana i 13,935 kg ulovljene ribe i treće mjesto je zauzela ekipa SRD Glavatica iz Jablanice sa 8,255 kg ulovljene ribe.

Domaćin SRD Banja Luka se potrudio da dobro uredi stazu za takmičenje na koju nisu imali primjedbi, kako takmičari, tako i osoblje za sprovođenje takmičenja.

Takmičenje je proteklo u fer i korektnoj borbi tako da i sudije nisu imali primjedbi na takmičare, a takmičenje su proveli komesr Šukrija Jamković iz Banovića, vrhovni sudija Vidan Jevtić iz Prnjavora i delegat Željko Marković iz Banja Luke.

Na kraju takmičenja, uz ručak u restoranu Šljivno, izvršeno je proglašenje i dodjela medalja.

PREUZMITE DNEVNIK TAKMIČENJA KUP-a BIH U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK – EKIPNO

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.