Održan Kup BiH u lovu ribe udicom na plovak za seniore

Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za seniore i seniorke je Kalendarom takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine bio planiran za 25.09.2022. godine. Kup BiH za kategoriju seniorki nije održan jer nije bilo zainteresovanih ekipa.

Provedeno je takmičenje za seniore, a od pozvanih deset ekipa nastupilo je njih sedam.

Treba kazati da je iz Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH, nastupilo 6 (šest) ekipa a iz Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske samo jedna ekipa. Preostale ekipe SRS RS su otkazale učešće.

Domaćini takmičenja Sportsko ribolovno društvo ‘Smuđ’ iz Lukavca su stazu pripremili i stvorili normalne uslove za održavanje takmičenja.

Na zajedničkom ručku upriličena je dodjela medalja i pehara za prve tri ekipe, a boje Bosne i Hercegovine iduće godine na Jadranskopodunavskom Kupu, sukladno današnjim rezultatima, branit će ekipe ‘Jelah’ iz Tešnja, ‘Bistro’ iz Kaknja i ‘Bosna’ iz Maglaja.

Čestitke osvajačima odličja, zahvalnost svim akterima na učešću, i do narednog takmičenja živi i zdravi bili.

Komesar takmičenja, Jamaković Šukrija

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
Sretan Vaskrs! Sretan Vaskrs!
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.