Sead Alijagić: Neopoziva ostavka na mjesto predsjednika SRS BiH

ALIJAGIĆ SEAD
Predsjednik UO SRS BiH
Bihać, 17.12.2018.
SRS BiH SARAJEVO

PREDMET: Neopoziva ostavka na mjesto predsjednika SRS BiH.

U svojoj dugoj (50 godina) i izuzetno uspješnoj sportsko ribolovnoj karijeri prošao sam sve reprezentativne kategorije (pioniri, omladina, seniori) u bivšoj Jugoslaviji kao i u državi BiH. Bio sam prvak ex-Jugoslavue kao i prvak BiH član reprezentacije na mnogim svjetskim i evropskim prvenstvima.

Ovo što se dogada u SRS BiH nema nikakve veze sa sportom. Žalosno je da sudije, delegati, komesari kao i domaćini takmičenja provode takmičenje za bijednih 20,00 KM radeći i po 15 sati.

Posebna priča su takmičari koji su do danas održali SRS BiH. Takmičari u svim kategorijama su u velikom iznosu sami finansirali svoje nastupe, a stav Saveza je nema novaca.

Za ova tri mjeseca koliko sam predsjednik SRS BiH pokušao sam dva puta sazvati Upravni odbor ali nisam uspio.

Sebi kao čovjeku i sportisti ne mogu dozvoliti da sjedim na mjestu predsjednika kad sam djelimičnim uvidom došao do zaključka da je stanje katastrofalno.

Iznijet ću samo neke podatke do kojih sam u ovom kratkom periodu došao:

 • U SRS BiH dugo godina djeluje ortačko-rodbinska veza (sekretarica, knjigovoda, i vječiti gospodin Đorđe Klepić).
 • Dolaskom u Savez našao sam svoj i drugog potpredsjednika karton deponovanih potpisa. Isti su se trebali nalaziti u banci već godinu dana, ali sekretarica i predsjednik (Klepić) to nisu učinili. Razlog, njima poznat.
 • Inspekcijskim nadzorom broj 164/18 utvrđen je, za period 2014-2018., dug SRS BiH prema poreskoj upravi u iznosu od 13.677,89 KM.
  Za ovo bi neko trebao odgovarati!
 • Dug SRS BiH prema komesarima, sudijama, članovima komisija, dobavljačima (Karin Mujo Pokali), plate… iznosi 8.399.10 KM. Ovdje moram naglasiti da sam imao pozive od svih gore nabrojanih koji imaju potraživanja još iz 2 i 3 mjeseca.
 • Posebna priča je SP na Željeznici jer Nadzorni odbor SRS BiH nikad nije izvršio uvid u stvarno stanje sa SP Željeznica. lzvještaj sa SP Željeznica UO SRS BiH nikad nije usvojio niti se zna pravo stanje.
 • Naknadno je došao još jedan račun sa tog istog SP gdje piše ‘račun za usluge’ od 31.05.2018. Račun broj 5-2/2018 u iznosu od 3.375,00 KM.
 • Poreski račun za kancelariju za period 2012-2018.
 • Ukupan iznos dugovanja koje sam uspio naći je 25.451,99 KM, a vjerujem da će do kraja godine prispjeti i neki novi računi.
 • Kakvo je stanje u SRS BiH govori i podatak da je prije mene ostavku u predsjedništvu podnio gospodin Kristan Oršolić.

Za kraj — na djelu je zadnja faza uništenja SRS BiH: Gospodin Đorđe Klepić je sam otišao u Poresku upravu Istočno Sarajevo da dogovori hipoteku na poslovni prostor. Ovim bi se podvukla crta na SRS BiH.

Hitno treba naći nezavisnu revizorsku kuću i utvrditi poslovanje SRS BiH zadnjih 10 godina.

Svim sportskim ribolovcima bistro i mnogo bolja 2019. godina.

Sead Alijagić

Dostaviti:

 1. Naslovu
 2. Svim članovima UO SRS BiH
 3. Svim članovirna UO SRS F BiH
 4. Svim članovima UO SRS RS
 5. Nadzornom odboru SRS BiH
 6. Objaviti na portalu SRS BiH
 7. Objaviti na portalu SRS F BiH
 8. a/a

 

 

Filed in: Obavještenja

You might like:

21. Svjetsko SPIN prvenstvo – Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu 21. Svjetsko SPIN prvenstvo – Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu
Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.