Krenula Premijer mušičarska liga SRS BiH

U Ključu na rijeci Sanici započela je Premijer mušičarska liga SRS BiH. Predstavnici  USR „Ključ“ maksimalno su  se potrudili da budu pravi domaćini dočekavši takmičare i sve angažovane u restoranu kod Paje.

Vrhovni sudija Alijagić Sead, upozorio je takmičare da se striktno drže pravila i da će se bilo kakva nepravilnost sankcionisati i naglasio da svi treba da se korektno i fer bore  za ulazak u reprezentaciju koja će nas predstvljati iduće godine i na ovoj stazi jer je BiH domaćin SMP 2015.

Učesnicima ovog takmičenja obratio se i Načelnik općine Ključ koje je pozdravio takmičare zaželjevši im dobar ulov i fer i ply nadmetanje.

A da je takmičenje prošlo u najboljem redu, a čime su nas svojim izjavama počastili i pojedini takmičari rekavši da je ovo do sada jedno od najkorektnije odrađenih takmičenja od strane sudijapotrudili su se i dali svoj maksimum sudije: Igor Gromulić, delegat zatim vrhovni sudija Alijagić Sead, sektorski Ivica Tomičič, Ernisa Kardaš i Muhamed Ašić.

U prvom kolu nakon dva sektora najbolji je bio JEREMIĆ SAŠA, sa ulovljene 26 ribe i sa boljim sektorskim plasmanom (3) od drugoplasiranog  ĐOKIĆ ALEKSANDARA sa ulovljenih  39 riba ali ukupnim sek plasmanom od 4 poena dok je trenutno na trećoj poziciji JOVO DEVIĆ sa ulovljenih 29 riba i zbirom sek od 5 poena.

Slijede: Prpić Željko, Matavulj Draško, Kekić Zlatko, Bovan Siniša ostale možete pogledati u pregledu.

Filed in: Takmičenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© 0269 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.