IZVJEŠTAJ ZA V I VI KOLO FLY FISHING PREMIJER LIGE BOSNE I HERCEGOVINE – VRBAS – DONJI VAKUF

BANJA LUKA

24.06.2018. GOD.

24.06.2018.  godine na rijeci Vrbas kojom upravlja SRD Vrbas iz Donjeg Vakufa održano je 5. i 6. Kolo Fly fishing Premijer lige BiH. Domaćini su postavili stazu u samom gradu gdje je njihov revir, sector A iznad mosta, a sector B nizvodon od mosta. Danas je bio prisutan 21 takmičar koji su pecali dva puta po tri sata i ulovili su 432 ribe, uglavnom su lipljena lovili. Ujutro kada smo počeli takmičenje voda je bila solidno zamućena, ali i pored toga dobro se pecalo. Kako je dan odmicao tako je voda postajala bistrija i na kraju se video rezultat po broju ulovljenih riba. Danas je najbolje pecao Bristina Sabahudin ostvarivši dva puta prve sektorske plasmane sa ulovljenih 50 riba pa je tako stigao sa šeste na četvrtu poziciju, dok je Bovan Siniša imao najuspješniji pomak na tabeli skokom sa petog na drugo mjesto, ostvarivši dva puta prvu poziciju u svom sektoru, pomjerivši Kukriku Vladimira na treće mjesto dok je Dević Jovo za jedan negativni  manje zadržao prvo mjesto. S obzirom da se  lovilo na mutnoj vodi možemo samo zamisliti koliko bi ribe bilo ulovljeno da je voda bila bistrija. Niko od takmičara nije imao primjedbi na postavljenu stazu , a ni na samo sudjenje i mjerenje ribe.  Tako da smatram da je uspoješno proveden još jedan takmičarski dan u ovoj godini.

 

Sekeretar lige

Marković Željko

GEN PLASMAN ZA FLY FISHING 6 KOLO

 

Filed in: Obavještenja

You might like:

OBAVIJEST O UČESNICIMA- KUP BiH OBAVIJEST O UČESNICIMA- KUP BiH
ZAVRŠENA PREMIJER LIGA SENIORA BiH  “LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK” ZAVRŠENA PREMIJER LIGA SENIORA BiH “LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK”
IZVJEŠTAJ SA FLY FISHING KUPA SRS BIH IZVJEŠTAJ SA FLY FISHING KUPA SRS BIH
Odlazak takmičara u Italiju na 38. Svjetsko prvenstvo u “Fly Fishing”-u Odlazak takmičara u Italiju na 38. Svjetsko prvenstvo u “Fly Fishing”-u
© 3201 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.