Završeno Prvenstvo SRS FBiH za mlađe kategorije u lovu ribe udicom na plovak

Dana 18.06.2022. godine završeno je Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH za mlađe kategorije u lovu ribe udicom na plovak.

Takmičenje je održano na jezeru Bistrik u Kaknju.

Na prvenstvu je učestvovalo 18 kadeta U-15, 11 juniora U-20 i 3 kadetkinje.

Prvo mjesto ekipno u kategoriji kadeta zauzela je ekipa UGSR “Bistro” iz Kaknja, drugo mjesto je zauzela ekipa USR “Alić Hidajet – Hitko’ iz Ilijaša, dok je treće mjesto pripalo ekipi SRK “Bosna” iz Maglaja.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto i šampion Federacije U-15 je Azur Agičić iz Kaknja, drugo mjesto je Ismail Prazina iz Ilijaša, dok je treće mjesto zauzeo Amel Spahić iz Kaknja.

U kategoriji U-20 ekipno prvo mjesto je ekipa SRD “Mrena” iz Živinica, drugo mjesto je ekipa SRK “Bosna” iz Maglaja i treće mjesto je USR “Sarajevo 1906” iz Sarajeva.

Pojedinačno, prvo mjesto i šampion Federacije u kategoriji U-20 je Mak Softić iz Živinica, drugo mjesto je Belma Zubović iz Živinica, dok je treće mjesto pripalo Ibrahimu Ruviću iz Maglaja.

Od tri kadetkinje najbolja je bila Nea Omerović, druga je Sara Herak i treća je bila Sanela Durmić, sve tri iz USR ‘Sarajevo 1906’ iz Sarajeva.

Vrijeme je bilo lijepo, a staza jako zahtjevna i teška. Takmičenje je proteklo bez primjedbi.

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© 3224 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.