Završena edukacija startnih sudija za 35. Svjetsko prvenstvo u mušičarenju

IMG_0029U skladu sa pravilima Fips mouse federacije završen je prvi stepen edukacije stratnih sudija mjerača koji če suditi na 35. Svjetskom prvenstvu u mušičarenju. Edukaciju sudija su izvršili Bajro Hodžić internacionalni sudija, Denijal Selimović, Sejo Alijagič, Banjac Ilija, Marković Željko, drzavne sudije. Prvi stepen obuke završilo je 160 startnih sudija mjerača iz pet ribolovnih društava ( Donji Vakuf, Jajce,  Ribnik, Šipovo i Ključ ). Prema programu obuke sudije su upoznate sa značajem održavanja međunarodnih takmičenja, upoznati su sa dužnostima sudija prema Fips mouse pravilnicima i izvršena je praktična obuka počevši od prihvata takmičara na startnom mjestu , kontrole dozvoljenih sredstava, dužine štapa, korištenje udice bez kontra kuke i dr.

Odziv na edukaciju je bio veoma dobar i mnoge sudije su pokazale da poznaju pravila jer su sudili evropsko prvenstvo i državne lige u mušićarenju.

Informaciju o provedenoj edukaciji i kompletan spisak sudija potrebno je dostaviti Fips mouse federaciji, a drugi stepen edukacije planiran je pred  početak prvenstva.

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
Sretan Vaskrs! Sretan Vaskrs!
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.