Završen III memorijalni Fly Fishing KUP Musakadić Vejsil – Vesko

Musakadic KUP3Završen 3. memorijalni kup Musakadić Vejsil – Vesko u mušičarenju pobjedom ekipe domaćina USR ”Busovača” u ekipnoj konkurenciji i Dautbegović Muamera člana USR „Bugojno“ u pojedinačnoj konkurenciji

U nedjelju, 20. septembra 2015. godine u Busovači, rijeka Lašva, održan je 3. memorijalni kup „Musakadić Vejsil – Vesko“ u mušičarenju.

Kiša i nevrijeme koje niko nije očekivao u tolikoj mjeri nisu omeli one koji su izuzetno cijenili i poštovali, a i dan danas se s osmjehom na licu sjećaju Vejsila Musakadića – Veska, čovjeka koji je mnogo dao za razvoj ribolovnog sporta, očuvanju i zaštiti čovjekove okoline, osnivaču udruženja sportskih ribolovaca Busovača i revira „OKO“ na rijeci Lašvi.

Na 3. kupu je učešće uzelo 11 ekipa, u ekipnoj konkurenciji , te 33 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji.

Mada je svoje učešće najavilo njih puno više, mnoge iz najudaljenijih dijelova BiH vremenske neprilike (kiša i grmljavina) su spriječile da krenu na put misleći da bi takmičenje moglo biti odgođeno ili prekinuto.

Najdužu ribu ulovio je Armin Plivčić – Pliva iz Donjeg Vakufu, 470 mm.

Organizacija takmičenja je bila na najvišem nivou. Nije bilo nikakvih problema u toku takmičenja. Sudijski kolegij svoj dio posla odradio je na zavidnom nivou.

Obitelj Musakadić najuspiješnjim takmičarima dodjelila je prigodne nagrade, a svi pobjednici su dobili medalje, pehare i diplome. Velikom broju prijatelja i ljubiteljima sportskog ribolova i svim onim koji su pomogli da se ovaj KUP uspiješno održi domaćin, SRD Busovača uručio je zahvalnice SRD Busovača.

Na kraju same ceremonije proglašenja i dodjele priznanja najuspješnijim, gest koji je sve nas iznenadio priredili su mušičari iz Bugojna za domaćina – organizatora uručivši predsjedniku USR „Busovača“ , Ivici Tomičić pehar, diplomu i knjigu za najboljeg organizatora i najgostoljubljivijeg domaćina s naglaskom da je USR „Busovača“, primjer u BiH od kojih mnogi trebaju učiti.

Nakon natjecanja u 3 sektora, postignuti su sljedeći rezultati:

EKIPNO

POJEDINAČNO

Sekretar takmičenja:
Erna Kardaš

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.