Završen 12. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju

Završen 12. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju, 02-05.06.2022. – Crna Gora, rijeka Ćehotina, Pljevlja.

KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju okupio je 19. ekipa iz svih država regiona (Jugoslavija u malom).

Pored domaćina Crne Gore, ekipe su stigle iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje/natjecanje održano je na rijeci Ćehotini u Pljevlju, za mnoge učesnike nepredvidiva i teška staza, pa čak i za one najiskusnije u ovoj disciplini ribolovnog sporta.

Nakon prve sesije znalo se da su sve opcije otvorene, da i oni što nisu upisali ulov mogu znatno napredovati, što se u drugoj sesiji potvrdilo, a u završnici predviđanja su se ostvarila i centimetri tj. milimetri su odlučili.

U Crnoj Gori, u Pljevljima, na zahtjevnoj stazi rijeke Ćehotine najbolja je bila mlada ekipa KSR „No 1“ Valjevo, Srbija i zasluženo su se po prvi put okitili zlatom i ponijeli prelazni pehar 12. Kupa JPZ u mušičarenju iz Crne Gore.

Drugo mjesto pripalo je ekipi ŠRD „Ogulin“, Hrvatska, dok je treće mjesto osvojila ekipa SRD „Banja Luka“, BiH.

Da mladi vole ovaj sport dokaz je i pobjeda mladog takmičara Jure Šuća, člana ekipe SRD „Cetina 1“, Hrvatska, drugo mjesto osvojio je Nemanja Argakijev, član KSR „No 1“ Srbija dok je treće mjesto pripalo Kemalu Ajanoviću, članu ekipe domaćina SRK „Pljevlja“ Crna Gora.

Nagradu za najvećeg uhvaćenog lipljena osvojio je Ivica Rajković, član SRD „Kolašin“

Priznanja i pehare za pojedinačni plasman uručio je Vaso Knežević , predsjednik SRK „Lipljen“ Pljevlja, dok je ekipna priznanja, pehare kao i prelazni pehar uručio Predsjednik RAIP-a, Đorđe Klepić.

12. Kup JPZ u mušičarenju protekao je bez primjedbi, zahvaljujući profesionalnosti sudija i kontrolora na samoj takmičarskoj stazi, koji su dali svoj maksimum da sve bude fer i korektno.

Organizatoru i domaćinu 12. Kupa JPZ jedno veliko BRAVO i HVALA na dobroj organizaciji, i gostoljubivosti. Mada su po prvi put suorganizatori ovako prestižnog takmičenja potrudili su se maksimalno da se svi učesnici osjećaju ugodno i većina njih će ponijeti pozitivne i lijepe utisake o rijeci Ćehotini, gradu Pljevlja i Crnoj Gori.

Čestitke najboljim, organizatoru, suorganizatoru, sudijama i svim učesnicima 12. Kupa JPZ u mušičarenju.

BISTRO!

 

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© 3401 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.