Završen 11. Jadransko-podunavski kup u mušičarenju

Od 09. do 12. septembra, na prelijepoj rijeci Sutjesci u istoimenom Nacionalnom parku i jezeru Donje Bare na Zelengori, održan je XI Jadransko-podunavski KUP u mušičarenju u kojem je učestvovalo 19 ekipa iz 6 država i to: Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hecegovine.

Poslije tri kola takmičenja, prvo mjesto je osvojila ekipa RD Bled iz Bleda, drugo mjesto ekipa Ribolovnog saveza Slovenije sa ekipom najmlađeg sastava i treće mjesto ekipa iz SRD Banja Luka.

U konkurenciji 57 takmičara u pojedinačnom takmičenju prvo mjesto je osvojio Vrbić Jozo iz Ogulina, drugo mjesto Šparovec Rok iz Bleda i treće mjesto Pesajak Luka.

Takmičenje je sudio vrhovni sudija Marković Željko uz sektorske sudije Banjac Ilija, Marković Ranko i Kolonić Almedin.

Takmičari nisu imali pritužbi na suđenje, a isto tako samo takmičenje je bilo u fer plej borbi bez poduzimanja bilo kakvih kaznenih mjera od strane sudija.

Poslije proglašenja pobjednika Uprava Nacionalnog parka je obezbijedila svečani ručak za sve takmičare koja je takođe uz pomoć svojih rendžera pomogla u što boljoj organizaciji i sprovođenju samog takmičenja, a posebno je iskazano samo gostoprimstvo prema takmičarima koji su bili zadovoljni uslugom i smještajem kod njih.

Marković Željko

EKIPNI KONAČNI

POJEDINAČNI KONAČNI

Filed in: Obavještenja

You might like:

Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju
Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH
Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.