Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

U periodu od 15. do 19. maja 2024. godine, na rijeci Lepenici u Kiseljaku i rijeci Lašvi u Busovači, biće održano 21. Svjetsko prvenstvo u lovu grabljivica vještačkim mamcima s obale – SPIN 2024. godine.

Danas je, iz dalake Mongolije, u Kiseljak došla prva reprezentacija koja će učestvovati na ovom takmičenju, a očekuje se dolazak još 16 reprezentacija sa preko 300 takmičara, pratećeg osoblja ekipa, zvaničnika međunarodnih ribolovnih asocijacija i sudija.

Od početka godine se uradilo mnogo posla i pripremljene su staze na rijekama na kojima će Svjetsko prvenstvo biti održano, a kao završni čin tih priprema je bilo poribljavanje rijeka potočnom pastrmkom.

Očekuje se i dolazak velikog broja ribolovaca iz cijele Bosne i Hercegovine da prate ribolovne majstorluke takmičara, a kako su sve staze blizu Kiseljaka i Busovače, sigurne će ovo takmičenje biti interesantno i lokalnim stanovnicima koji i ne prakticiraju ribolov.
No, nikad ne reci nikad…

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.