Poziv za polaganje sudijskog ispita za disciplinu “lov šarana i amura”

saranObavještavamo sve sportske ribolovce zainteresovane za polaganje sudijskog ispita za disciplinu „ Lov šarana i amura „, da će se, u Pelagićevu, na trećem kolu Premijer lige BiH u „Lovu šarana i amura“  od 05. – 07. 06.2015. godine, organizovati polaganje sudijskog ispita.

Pravo na polaganje ispita, imaju svi sportski ribolovci, koji ispunjavaju slijedeće uslove :

  1. Da su državljani BiH – dokaz lična karta ili pasoš BiH
  2. Da su članovi bilo kog Udruženja sportskih ribolovaca u BiH
  3. Da su podnijeli zahtjev za polaganje sudijskog ispita(podnošenje na licu mjesta)
  4. Da su uplatili taksu za polaganje u iznosu od 20,00 KM za društvenog sudiju i 30,00 KM za saveznog sudiju ( uplata se vrši na licu mjesta )
  5. Pravo na polaganje imaju i svi takmičari, učesnici takmičenja u Pelagićevu ( istima će se učešće na takmičenju računati kao praktičan dio ispita )

Obrazloženje :

Na osnovu ukazane potrebe, a u nedostatku sudija za disciplinu „ Lov šarana i amura „  sudijska komisija SRS RS i sudijska komisija SRS F, organizuju polaganje sudijskog ispita za disciplinu „ Lov šarana i amura „, za kategoriju Društvenog sudije i Saveznog sudije (pravo polaganja za Saveznog sudiju imaju bivši reprezentativci i Društvene sudije sa stažom minimum 2 godine)u pomenutoj disciplini, uz napomenu da će svi prijavljeni kandidati nakon položenog sudijskog ispita dobiti zvanja „Društvenog Sudije „ili „Saveznog sudije“ u disciplini „ Lov šarana i amura „, bez obzira da li već imaju ili pak nemaju bilo koje sudijsko zvanje u disciplini „ Lov ribe udicom na Plovak „

Praktični dio polaganja će biti organizovan u periodu  od 05.-07.06. 2015.

Teoretski dio ispita će biti organizovan za sve prijavljene kandidate, u nedjelju 07.06.2015 , u 10 sati, za takmičare premijer lige komisija izlazi na pozicije kandidata.

Komesar lige Čorković Igor

Filed in: Obavještenja

You might like:

Interni konkurs za dodjelu nagrada i priznanja SRS Federacije BiH za 2023. godinu Interni konkurs za dodjelu nagrada i priznanja SRS Federacije BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024. Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024.
Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH
Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER” Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER”
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.