Poziv na Kup FBiH u lovu ribe udicom na plovak

Komesar takmičenja u  disciplini “lov ribe udicom na plovak” poziva sva sportsko ribolovna društva / udruge sa prostora Federacije BiH na KUP Federacije u sportskom ribolovu – disciplina ‘lov ribe udicom na plovak’ za seniore i seniorke – ekipno (3+1 član)

Termin održavanja 05.06.2022. godine,na takmičarskoj stazi „Lađenica“ u Sarajevu

Domaćin takmičenja je USR „SARAJEVO 1906“ Sarajevo

 • Na KUP-u Federacije BiH seniora / seniorki može nastupiti po jedna ekipa iz svakog udruženja,

 • Za ekipu seniora/ki koja broji 3 člana može nastupiti maksimalno 1 takmičar iz kategorije U – 25 mlađi seniori/ke

Za takmičenje se plaća kotizacija u iznosu od 60,00 KM po ekipi (3+1)

Kotizacija se obavezno uplaćuje na transakcijski račun federalnog saveza prije takmičenja. Trener, vođa ekipe ili kapiten su dužni prije takmičenja komesaru (sekretaru) takmičenja pokazati primjerak o plaćenoj kotizaciji. Na stazi se ne može uplatiti kotizacija. Ekipe koje nisu na vrijeme platile kotizaciju ne mogu da učestvuje na takmičenju.

Transakcijski račun Federalnog Saveza:1020500000075561 UNION BANKA SARAJEVO

Tehnika ribolova nije dirigovana (štap po slobodnom izboru) i sva se riba boduje tj. nema zabrane po vrsti i veličini ribe.

Ukupna dozvoljena količina navlažene hrane za seniore je 20 litara uključujući dodatke (zemlja, šljunak, kukuruz, pšenica, konoplja i dr.). Ukupna dozvoljena količina živih mamaca: 2,5 litara od čega najviše 1 litar larve vodenog cvijeta, sa max 0,25 litara ver de vasa, zajedno i 0,50 litara glista max. Ver de vas za udicu moraju biti prikazani u oficijelnoj posudici sa zatvorenim poklopcem.

Ukupna dozvoljena količina navlažene hrane za seniorke je 20 litara. Uključujući dodatke (zemlja, šljunak, kukuruz, pšenica, konoplja i dr.) Ukupna dozvoljena količina živih mamaca: 2 litara od čega najviše 1 litar larve vodenog cvijeta, sa max Ver de vas za udicu moraju biti prikazani u oficijelnoj posudici sa zatvorenim poklopcem i 0,50 litara glista max

Hrana prilikom kontrole mora biti navlažena i prosijana.

Za lov ribe udicom na plovak dozvoljena je upotreba svih prirodnih mamaca osim:

 • varalica (blinker) živih i mrtvih ribica, ikre,kruha, vještačkih mamaca, imitacije crva, ver de vasa, gliste vještačkih mušice i slično.
 • Zabranjeni su: ribolov na dnu sa ili bez olova, i špinjanje povlačenje.
 • Zabranjen je lov s namjerom takmičara da ribu zakači za tijelo (raubovanje ). Riba slučajno zakačena na drugo mjesto, a ne ustima, broji se kao ulov.
 • Takmičar koji na vagu donese teško oštećenu ribu biti će kažnjen sa žutim kartonom
 • Sva ostala pravila po pravilniku CIPS-FIPS-ed.

PRIJAVE ZA TAKMIČENJE

Prijave takmičara, komesaru mora prijaviti udruženje i na uvid dostaviti ribolovnicu tekuće godine i člansku kartu (radi utvrđivanja identiteta takmičara) kao i dokaz o osiguranju takmičara za vrijeme takmičenja.

Krajnji rok za prijavu ekipa i pojedinaca /sa imenom, prezimenom svakog takmičara je 01.06.2022 godine (srijeda)

Prijave se vrše kod Komesara takmičenja: Nesimi Sead Tel.061/801 – 832, (Viber) e-mail adresa: sejo.nesimi@hotmail.com

NA STAZI SE NE MOGU VRŠITI NAKNADNE PRIJAVE TAKMIČARA I EKIPA !!!

OKUPLJANJE I PRIJAVA DOLASKA EKIPA I TAKMIČARA:

Zborno mjesto za okupljanje, žrijebanje i otvaranje takmičenja će biti na jezeru „Lađenica“

SUDIJE NA STAZI

 • Delegat takmičenja: Zijad Sinanović, Zenica
 • Vrhovni sudija: Milan Jagar, Sarajevo
 • Komesar/sekretar: Sead Nesimi, Zenica

Sektorske sudije:

 • Lidija Bogić, Sarajevo
 • Mirsad Gajević, Vogošća
 • Mirsad Alagić, Sarajevo

Angažovane sudije su dužne pola sata ranije biti na stazi. Svi angažovani suci su u slučaju odustajanja od suđenja dužni 7 dana prije održavanja takmičenja obavijestiti sekretara SK i TK SRS F BiH Zijada Sinanovića putem telefona 061/792-320 ili e-maila zijo-zike©hot mail.com

NAPOMENA:

Na takmičenju će biti organizovano polaganje za društvene i državne sudije. Kandidati trebaju izvršiti uplatu 50,00 KM na račun SRS F BiH i prijaviti se kod sekretara TK i SK Zijad Sinanovića na br.tel. 061-792-320 najdalje 7 dana prije takmičenja.

Petak: 03. juni 2022. godine

TRENING – (PRIPREME)

 • 08:30 – 10:30 ….. priprema za trening
 • 10:30 – 16:00 …. trening, uz najavu domaćinu i ribočuvaru.
 • do 17:00 ………. staza mora biti potpuno oslobođena i napuštena, da domaćin postavi startna mjesta po odluci komesara i staza se zatvara za svaki ribolov do početka takmičenja tj. propisanih 16 sati.

S A T N I C A ZA KUP FEDERACIJE BiH

Nedelja: 05. maj. 2019.godine

 • 06:30 ………….. sastanak službenih osoba, dogovor,pregled staze, podjela zadataka i akreditacija, te pojašnjenja
 • 07:00 ……… dolazak učesnika takmičenja i prijava ekipa i takmičara
 • 07:30 ……….. žrijebanje: redoslijeda žrijebanja, sektora i startnih mjesta
 • 08:00 …………. 1. /PRVI/ SIGNAL – Ulazak na startna mjesta, početak pripreme
 • 08:40 …………. 2. /DRUGI/ SIGNAL – 5 minuta prije kontrole hrane i mamaca
 • 08:45 …………. 3. /TREČI/ SIGNAL – kontrola hrane i mamaca
 • 09:50 ………… .4. /ČETVRTI/ SIGNAL – početak obilnog hranjenje
 • 10:00 …………. 5. /PETI/ SIGNAL – početak takmičenja
 • 13:55 …………. 6. /ŠESTI/ SIGNAL – zadnjih 5 minuta – finiš
 • 14:00 …………. 7. /SEDMI/ SIGNAL – kraj takmičenja, vaganje ulova i obračun rezultata
 • 16:00 ………… zajednički ručak, proglašenje rezultata uz dodjelu priznanja

NAPOMENA: Sa ovoga takmičenja dvije (2) prvoplasirane ekipe popunjavaju prvu ligu BiH u disciplini ulov ribe udicom na plovak, takođe prvih pet (5) prvoplasiranih ekipa idu na KUP BiH za narednu godinu

S T A Z A

„Lađenica“

Udruženje sportskih ribolovaca „Sarajevo 1906“ je uredilo staro korito rijeke Bosne u Dobroševićima i uz veliko zalaganje je uspjelo napraviti veoma dobru takmičarsku stazu sa idealnim prilazom koji pruža uslove za održavanje takmičenja za sve kategorije takmičara i za osobe sa invaliditetom.

Staza je u nekoliko navrata poribljavana različitim vrstama ribe i u vodi ima dosta: šarana, babuške, karasa, klena, amura, linjaka i sitne ribe.

Dolazak do staze „Lađenica“

„Ribolovna oaza“ Lađenica, smještena je u sjeverozapadnom dijelu Sarajeva, na području naselja Dobroševići, Općina Novi Grad Sarajevo, oko 1.300 m nizvodno od ušća rijeke Miljacke u rijeku Bosnu.

 • Iz pravca Zenice: Od naplatne rampe do kružnog toka pa starom cestom prema Sarajevu. Kada pređete most prvo skretanje desno pa preko pruge i drugog mosta i nakon toga lijevo i pravo do staze.
 • Iz pravca Tuzle: Preko velikog mosta i na kružni tok pa isto važi kao i za pravac iz Zenice.
 • Iz pravca Mostara: Skretanje na Stupu pa do kružnog toka i uključivanje desno na stari put. Skretanje preko pruge i pravo do novog mosta. Kada ga pređu desno i do staze 200 metara.

Do startnog mjesta je moguće doći automobilom.

SMJEŠTAJ EKIPA

 • Ekipe imaju mogućnost motelskog smještaja u motelu „Odiseja“ koji se nalazi na magistralnom putu između Raljeva i Rajlovca, a sve potrebne informacije i rezervacije oko smještaja možete dobiti pozivom na broj Tel. 061/494-020.
 • Rimski Most – Vrelo Bosne tu su ranije spavali i cijene su prihvatljive telefon je 061- 130-628 Amir. A imaju prostor za čuvanje mamaca.

Za sve ostale informacije možete se obratiti predstavnicima domaćina USR „SARAJEVO 1906“, predsjedniku gosp. Mirsad Alagić na broj tel. o61/190 – 495, sekretaru gosp. Pešto Mugdim 061/108-984

Želim Vam sretan dolazak i ugodan boravak, kao i dobre takmičarske rezultate na jezeru Lađenica u Sarajevu. B I S T R O!

Komesar/sekretar: Sead Nesimi

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.