Obavještenje za učesnike Premijer lige u lovu ribe udicom na plovak

Lov ribe udicom na plovak 0Na prijedlog Takmičarske komisije SRS BiH i selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u disciplini ulov ribe udicom na plovak, gosp. Vahida Lelića, Upravni odbor SRS BiH na telefonskoj sjednici donio je Odluku da se Premijer liga BiH u disciplini plovak-seniori odgodi za april-maj mjesec 2015 godine.

Takmičarska komisija se usuglasila i daje Prijedlog na usvajanje UO SRS BIH, da se održavanje Premijer lige BiH u disciplini plovak-seniori odgodi za april-maj mjesec 2015 godine.

 O b r a z l o ž e n j e :

Na E-mail Takmičarske komisije je stigao zahtjev o prolongiranju održavanja Premijer lige plovak-seniori, koji glasi:

“Poštovani,

u skladu sa brojnim objektivnim problemima koji su ove godine pratili održavanje Premijer Lige za seniore (poplave, visoki vodostaji, poklapanje termina i sl.),  te uz konsultacije sa Komesarom lige i sa većinom takmičara i reprezentativaca koji učestvuju u Premijer ligi, predlažem da se svih 6 kola Premijer lige predviđenih za održavanje u mjesecu septembru i oktobru 2014 godine, održe u aprilu i maju 2015 godine.

Prijedloge termina i staza (već određene staze + alternativa u slučaju visokog vodostaja ) biće utvrđen u konsultaciji Selektor-komesar-takmičarska komisija, u najkraćem mogućem roku.

Na ovaj način bi se izbjegli brojni problemi te extra troškovi samih takmičara i poklapanje Kupa BiH sa Premijer Ligom.

 Selektor reprezentacije BiH u disciplini Plovak
Vahid Lelić”

Takmičarska komisija je u konsultaciji sa Komesarom lige utvrdila, da se uglavnom radi o većini po ovom zahtjevu, iako je bilo i poziva i oprečnih mišljenja, jer se radi da su pojedinci planirali neradne dane, uzimali godišnji da bi došli na takmičenje. Uzimajući sve u obzir TK-a je donijela prijedlog kao u dispozitivu ovog Prijedloga.

Bistro!

Predsjednik  TK
Josip  Pjevac

 

Filed in: Obavještenja

You might like:

21. Svjetsko SPIN prvenstvo – Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu 21. Svjetsko SPIN prvenstvo – Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu
Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.