Počele pripreme mušičarske reprezentacije BiH

IMG_0018U subotu je na Plivskom jezeru  održan sastanak selektora i fly fishing reprezentativaca BiH sa predsjednikom SRS BIH  Indirom Melićem i predsjednikom izvršnog komiteta  Đorđem Klepićem.

Sastanku su prisustvovali  Ivica Tomičić predsjednik takmičarske komisije SRS BIH i međunarodni organizator prvenstva Denijal  Selimović.

Tema sastanka je bila aktivnosti  Izvršnog komiteta u organizaciji 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju koji se ove godine održava u Jajcu od 16. do 21. juna.

Reprezentativcima je prezentovan plan i kalendar priprema reprezentacije koji je podnio selektor Igor Gromilić sa svojim pomočnicima Milom Kerkezom i Sejom Alijagićem.

Nakon toga u raspravu su se uključili i reprezentativci koji su svojim prijedlozima pokušali dati svoj skromni doprinos za bolju organizaciju prvenstva.

Nakon rasprave donešeni su slijedeči zaključci:

  • Reprezentativci BIH u fly fishingu mogu individualno trenirati na svim stazama gdje če se održati prvenstvo uz prethodnu najavu selektoru i predsjednicima udruženja
  • Potrebno je hitno zatvoriti staze i vršiti pojačan nadzor na tim stazama radi sprečavanja krivolova
  • Edukaciju sudija mjerača potrebno je nastaviti u narednom periodu radi sprečavanja radnji koje su se dešavale na proteklim prvenstvima ( domače lige i Evropsko prvenstvo )
  • Izvršiti nabavku jednobraznih odjela za reprezentativce i Izvršni komitet
  • Obezbjediti sredstva za troškove reprezentativaca nastale prilikom odlaska na treninge i nabavku  opreme.
  • U cilju ostvarenja što boljeg uspjeha  naše reprezentacije nema potrebe za poribljavanjem staza prije prvenstva sem Plivskog jezera
  • Poribljavanje staza izvršiti nakon završetka prvenstva  kao nagradu lokalnim udruženjima za doprinos u organizaciji prvenstva.

Pravo učešča na ovogodišnjem prvenstvu ostvarili su Aco Đukić, Jovo Dević, Saša Jeremić, Borislav Šmanja, Siniša Bovan i Samir Kalušić.

Na kraju svi reprezentativci su iskazali zadovoljstvo što je po prvi put organizovan jedan ovakav sastanak gdje su mogli prezentovati svoje ideje za boljom organizacijom  prvenstva i predstaviti svoje zahtjeve radi postizanja što boljeg plasmana na prvenstvu.

Filed in: Obavještenja

You might like:

21. Svjetsko SPIN prvenstvo – Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu 21. Svjetsko SPIN prvenstvo – Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu
Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.