Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Dana 08.10.2023. godine na prelijepoj rijeci Neretvi u Glavatičevu, kojom gazduje OSR Konjic, održana su završna dva kola (9. i 10. kolo) Premijer lige BiH u mušičarenju.

U neizvjesnoj borbi za prvo mjesto do kraja, šampion je Jovo Dević iz Gradiške sa 31 poenom sektorskih plasmana zahvaljujući većem broju ulovljenih riba u ligi, dok je na drugom mjestu Alijanović Elvin iz Bosanske Krupa sa 31 poenom sektorskih plasmana koji je vodio do zadnjeg kola. Treću poziciju je zauzeo Mile Kerkez iz Laktaša sa 37 poena.

Domaćin OSR Konjic na čelu sa Hrabenom Kapićem je odlično postavio stazu za takmičenje na koju takmičari nisu imali primjedbi. Takmičari su ova dva kola završili u fer i korektnoj borbi tako da sudije nisu imali nikavih primjedbi na njih.

Takmičenje su proveli delgat Emir Ćusto iz Blagaja, vrhovni sudija Ivica Tomičić iz Busovače, komesar lige Željko Marković iz Banja Luke i sektorske sudije Santini Šljivo iz Konjica te Duško Radonić iz Banja Luke.

Komesar lige, Željko Marković int. sudija

X PREUZMI DNEVNIK TAKMIČENJA PREMIJER LIGE BIH U MUŠIČARENJU

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu
Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale – rijeka Lepenica, Kiseljak
Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu Bilten Takmičarske komisije SRS BiH za 2023. godinu
Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.