Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Dana 08.10.2023. godine na prelijepoj rijeci Neretvi u Glavatičevu, kojom gazduje OSR Konjic, održana su završna dva kola (9. i 10. kolo) Premijer lige BiH u mušičarenju.

U neizvjesnoj borbi za prvo mjesto do kraja, šampion je Jovo Dević iz Gradiške sa 31 poenom sektorskih plasmana zahvaljujući većem broju ulovljenih riba u ligi, dok je na drugom mjestu Alijanović Elvin iz Bosanske Krupa sa 31 poenom sektorskih plasmana koji je vodio do zadnjeg kola. Treću poziciju je zauzeo Mile Kerkez iz Laktaša sa 37 poena.

Domaćin OSR Konjic na čelu sa Hrabenom Kapićem je odlično postavio stazu za takmičenje na koju takmičari nisu imali primjedbi. Takmičari su ova dva kola završili u fer i korektnoj borbi tako da sudije nisu imali nikavih primjedbi na njih.

Takmičenje su proveli delgat Emir Ćusto iz Blagaja, vrhovni sudija Ivica Tomičić iz Busovače, komesar lige Željko Marković iz Banja Luke i sektorske sudije Santini Šljivo iz Konjica te Duško Radonić iz Banja Luke.

Komesar lige, Željko Marković int. sudija

X PREUZMI DNEVNIK TAKMIČENJA PREMIJER LIGE BIH U MUŠIČARENJU

Filed in: Obavještenja

You might like:

Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024. Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024.
Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH Rijeka Bosna: Održana posljednja dva kola Premijer Feeder lige SRS BiH
Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER” Jezero Modrac: Održan KUP BiH u disciplini lov ribe sa hranilicom “FEEDER”
Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana završna dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
© 7547 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.