Održana zajednička sjednica Predsjedništva sa Takmičarskom komisijom i Sudijskim koordinacionim tijelom

srsbih-logoDa Predsjedništvo saveza dosljedno prati rad svih svojih komisija najbolja je potvrda zajednička sjednica sa Takmičarskom komisijom održana u subotu  13. ovog mjeseca u Jajcu.

Na tom sastanku  sva tri prisutna člana Predsjedništva su upoznati o aktivnostima ove komisije i uočenim poteškoćama u njenom radu, od kojih su posebno naglašena, još uvijek ne riješeni, neki  takmičarski normativi, smanjen interes za prijave na objavljene konkurse za domaćine  predstojećih takmičenja, poteškoće u provođenju takmičenja kod mlađih kategorija i seniorki, neujednačenost sistema takmčenja  u članicama saveza, neorganizovanost  takmičenja u Distriktu Brčko i neke od manjkavosti  ispoljene u ranijem periodu  od kojih su posebno naglašena kašnjenja u isplati naknada sudijama i drugim službenim licima i nakanada za korišćenje staza.

Članovi Predsjedništva su postavilii  konkretne upite, šta je to što bi oni i UO trebao preduzeti da se uočene poteškoće prevaziđu, ali i kome nisu izmirene obaveze.

Pored navedenoga od TK su zatraženi i odgovori na propuste u radu koje su oni uočili. Posebno je zatraženo da se dostavi koji selektori, vođe puta  i delegati još uvijek nisu dostavili svoje izvještaje, kakvi su ti izvještaji, ko je bez odluka UO angažovao delegate i sudije na pojedinim takmičenjima, ko je naložio, odobrio i vršio naplatu i isplatu naknada sudijama i drugim službenim licima, na licu mjesta, na pojedinim takmičenjima i zašto se kasnilo sa prošlogodišnjim Kalendarom takmičenja. Ove odgovore TK je obavezna da dostavi do prve sjednice UO saveza.

Na sastanku je dato i dosta dodatnih objašnjenja kako o dosadašnjem radu saveza tako i o budućim njegovim aktivnostima što su pojedini članovi TK ocijenili kako veoma dobro jer su im određene stavri još uvijek bile ne jasne.

Zajednička je ocjena da ovakve sastanake u buduće treba organizovati  najmanje jednom godišnje .

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Otvorenog prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije za 2023. godinu Održano Otvorenog prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije za 2023. godinu
Foča: Održan KUP BiH u disciplini ‘lov umjetnim mamcima sa obale – SPIN’ Foča: Održan KUP BiH u disciplini ‘lov umjetnim mamcima sa obale – SPIN’
Reprezentativci BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’ stigli u Francusku na 23. Svjetsko prvenstvo Reprezentativci BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’ stigli u Francusku na 23. Svjetsko prvenstvo
Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.