Održan sastanak sa načelnicima opština/općina u vezi održavanja 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju

jajce-35-svjetsko-prvenstvoOpćina Jajce juče je bila domaćin zajedničkog sastanka sa načelnicima opština/općina, predstavnicima sportsko-ribolovnih društava opština/općina domaćina 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju i rukovodstva Sportsko ribolovnog saveza BiH. Sastanak je održan na inicijativu Izvršnog komiteta 35. Svjetskog prvenstva u Fly-Fishing-u koje će se održati od 16. do 21.06.2015. godine na prostoru opština/općina Jajce, Ključ, Donji Vakuf, Šipovo i  Ribnik.

Razgovaralo se o pripremama za organizaciju 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju, te o obavezama svih učesnika u organizaciji ovog značajnog takmičenja za BiH. Predsjednik Izvršnog komiteta, Đorđe Klepić informisao je o dosadašnjim aktivnostima u pripremi prvenstva i podsjetio da pripreme teku prema usvojenom dinamičkom planu.

U predhodnom periodu Tehnička komisija FIPS MOUCHE Federacije izvršila inspekciju svih staza na kojima će se održavati prvenstvo, obišla smještajne kapacitete i odala priznanje organizatoru na dosadašnjim pripremama, nakon čega je potpisan sporazum o organizaciji Svjetskog prvenstva sa obavezama FIPS MOUCHE federacije i SRS BiH. Također, prvi broj Biltena – pozivnog pisma već je upućen u 50 zemalja svijeta, a sve to rezultiralo je pokazanim velikim interesom za ovo svjetsko sportsko takmičenje, pa se očekuje da će 35. Svjetsko prvenstvo u Fly-fishingu okupiti učesnike između 32 i 35 zemalja svijeta.

Na čelu Organizacionog odbora Prvenstva je gospodin Bakir Izetbegović, a generalni medijski pokrovitelj je BHT1. U narednom periodu, zaključeno je na sastanku, veća pažnja treba se posvetiti i medijskoj promociji ovog značajnog takmičenja koje će promovisati ne samo BiH, nego i sve gradove domaćine Prvenstva.

Načelnici opština/općina domaćina takmičenja Edin Hozan, Nedžad Zukanović, Huso Sušić Milorad Ćirko i Goran Savić jednoglasni su bili u ocjeni da je Svjetsko prvenstvo značajan događaj za sve opštine/općine, te obećali finansijsku podršku iz budžeta opština/općina ali i zajednički nastup sa Sportsko ribolovnim savezom BiH prema višim nivoima vlasti za što uspješnije održavanje 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju.

PREDSJEDNIK IZVRŠNOG KOMITETA
Đorđe Klepić

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© 0288 Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.