Održan posljednji trening mladih reprezentativaca BiH za Svjetsko prvenstvo u ribolovu

Mostar će biti grad domaćin 20. Svjeskom prvenstvu u ribolovu u disciplini ‘mušičarenje’ (Flyfishing), a takmičenje će se održati od 16. do 23. jula na rijeci Buni i na Mostarskom jezeru. Organizatori takmičenja su Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine i Udruženje sportskih ribolovaca ‘Neretva 1933’ iz Mostara, kao i partneri Omladinski klub Novi val i The Nature Conservancy.

Za učešće na 20. Fips-Mouche Cortland Svjetskom prvenstvu za mlade prijavljeno je stotinjak takmičara i gostiju iz 13 nacionalnih timova. Tako će na ovom takmičenju nastupiti reprezentacije SAD, Finske, Španije, Francuske, Poljske,Slovenije, Irske, Južne Afrike, Češke, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Naši mladi takmičari su održali posljednji neslužbeni trening i sa nestrpljenjem očekuju da ‘ukrste štapove’ na takmičenju sa svojim kolegama.

Boje Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju će braniti:

  • Santino Šljivo
  • Sergej Kuruzović
  • Andrej Grbić
  • Aleksandar Pavlović
  • Teo Laštro
  • Emrah Trako
  • Anto Matošević – Kapiten/Selektor

‘Naši reprezentativci su znanjem i umijećem već odavno prevazišli svoje učitelje, tako da očekujemo dobar rezultat na ovom, za njih prvom međunarodnom takmičenju ovakvog ranga. Neka bude bistro našim mladim ribolovcima’, rekao je Danijel Kobačić, predsjednik Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine.

Filed in: Obavještenja

You might like:

Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju
Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH
Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.