Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak

Jučer, na Trnskom jezeru u Trnu kojim upravlja SRD ‘Vrbas’ Laktaši, održan je KUP BiH u lovu ribe udicom na plovak u kome je uzelo učešće osam ekipa iz BiH.

Nakon četiri sata pecanja prvo mjesto je zauzela ekipa SRD Ukrina iz Dervente u sastavu Simikić Grozdan, Davogić Stojan i Simikić Grozdan junior, drugu poziciju je zauzela ekipa SRD Tešanj-Jelah iz Tešnja u sastavu Piknjač Nermin, Festa Vahid i Pilav Ragib dok je treće mjesto osvojila ekipa iz SRD Vrbas Gornji Vakuf-Uskoplje u sastavu Kolak Ivica, Tomislav Bošnjak i Ćehaja Amir.

Ove tri ekipe ovim plasmanom su ostavrile pravo učešća na JPK-u u lovu ribe udicom na plovak u 2022. godini koji je planiran da se održi u Hrvatskoj.

Takmičenje je provedeno u fer plej borbi bez primjedbi od strane sudija, a također ni sami takmičari nisu imali primjedbe na suđenje i postavljenu stazu.

Glavni sudija na KUP-u je bila Nikolina Grujić iz Laktaša, delegat Biljana Petrović iz Banja Luke i komesar takmičenja Marković Željko iz Banja Luke.

Filed in: Obavještenja

You might like:

Poziv na Otvoreno prvenstvo SRS BiH u lovu ribe udicom na plovak za U-15, U-20 i U-25 Poziv na Otvoreno prvenstvo SRS BiH u lovu ribe udicom na plovak za U-15, U-20 i U-25
Poziv za učešće u Prvoj ligi BiH u lovu ribe udicom na plovak Poziv za učešće u Prvoj ligi BiH u lovu ribe udicom na plovak
Satnica Otvorenog prvenstva SRS BiH u mušičarenju za juniore (U-18) Satnica Otvorenog prvenstva SRS BiH u mušičarenju za juniore (U-18)
1. Kup Jadransko podunavskih zemalja u disciplini SPIN 1. Kup Jadransko podunavskih zemalja u disciplini SPIN
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.