Održan Kup BiH u lovu ribe udicom na plovak za seniore

Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za seniore i seniorke je Kalendarom takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine bio planiran za 25.09.2022. godine. Kup BiH za kategoriju seniorki nije održan jer nije bilo zainteresovanih ekipa.

Provedeno je takmičenje za seniore, a od pozvanih deset ekipa nastupilo je njih sedam.

Treba kazati da je iz Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH, nastupilo 6 (šest) ekipa a iz Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske samo jedna ekipa. Preostale ekipe SRS RS su otkazale učešće.

Domaćini takmičenja Sportsko ribolovno društvo ‘Smuđ’ iz Lukavca su stazu pripremili i stvorili normalne uslove za održavanje takmičenja.

Na zajedničkom ručku upriličena je dodjela medalja i pehara za prve tri ekipe, a boje Bosne i Hercegovine iduće godine na Jadranskopodunavskom Kupu, sukladno današnjim rezultatima, branit će ekipe ‘Jelah’ iz Tešnja, ‘Bistro’ iz Kaknja i ‘Bosna’ iz Maglaja.

Čestitke osvajačima odličja, zahvalnost svim akterima na učešću, i do narednog takmičenja živi i zdravi bili.

Komesar takmičenja, Jamaković Šukrija

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore
Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju – Fly fishing
Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’ Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.