Na rijeci Lašvi održano Prvenstvo BiH u mušičarenju za juniore

U Busovači, na rijeci Lašvi, staza revir ‘I.P. Oko’, dana 25.09.2021. godine  održano je Otvoreno prvenstvo u mušičarenju SRS BiH u kategoriji juniora U-18 gdje je učešće uzelo 17 takmičara iz Banja Luke, Viteza, Fojnice, Uskoplja-G.Vakuf, Bihaća, Novog Travnika i Busovače.

Kako je 2019. godine ovo takmičenje zainteresiralo ovu kategoriju, zbog najave Svjetskog prvenstva na rijeci Uni koje je zbog epidemiološke situacije otkazano u 2020., ove godine taj broj se malo i povećao, sa 15 na 17 učesnika.

Za sve učesnike ovog Prvenstva možemo reći da su svojim radom i trudom vidno napredovali i da će većina od njih već za godinu-dvije biti ozbiljni konkurenti za plasman u Premijer ligu BiH za seniore.

Zahvaljujemo svim udruženjima BiH koji ulažu u ovu kategoriju, jer oni to zaslužuju, oni su nada za disciplinu mušičarenja, posebno SRD Banja Luka, USR „Vitez“ i UGSR „Fojnica“.

Zahvaljujemo i dopredsjedniku SRS BiH, a ujedno i Dopredsjedniku SRS F BiH, Danijelu Kobačić, koji je ispred SRS BiH svojim prisustvom uveličao ovaj događaj i svojim prisustvom pokazao da ova kategorija zaslužuje pažnju i potporu svih nas. Danijel Kobačić uručio je nagrade i priznanja za najuspješnije.

Nakon dva kola u trajanju od po dva sata pecanja poredak prvih šest koji stiču prava učešća u reprezentaciji BiH.

1. Topčić Benjamin, USR „Vitez“ VITEZ
2. Hrnjić Alen, USR „Una“ Bihać
3. Berić Kosta,SRD „Banja Luka“ Banja Luka
4. Vukić Jovan, SRD „Banja Luka“ Banja Luka
5. Mandić Matija, SRD „Banja Luka“ Banja Luka
6. Turko Amel, UGSR „Fojnica“ Fojnica

Samo takmičenje je prošlo u fer i korektnoj borbi, a suđenje od strane sudija je bilo bez primjedbi od strane takmičara. Sudije: Ivica Tomičić, Almedin Kolonić, Erna Kardaš i Borislav Bilić.

Naviknuti da Busovljaci važe za najbolje domaćine kada su organizacije ovog tipa u pitanju i ovaj put sve je odrađeno za pohvalu, što su i mladi juniori uvidjeli i sa ovog natjecanja ponijeli lijepe utiske koji im daju vjetar u leđa da nastave svoje usavršavanje u ovoj sportsko-ribolovnoj disciplini.

Sekretar takmičenja, Erna Kardaš

Filed in: Obavještenja

You might like:

Završena Premijer liga Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za seniore Završena Premijer liga Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za seniore
Na rijeci Lašvi održano Prvenstvo BiH u mušičarenju za juniore Na rijeci Lašvi održano Prvenstvo BiH u mušičarenju za juniore
Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak
Poziv komesara na posljednja dva kola Premijer lige BiH u lovu ribe udicom na plovak Poziv komesara na posljednja dva kola Premijer lige BiH u lovu ribe udicom na plovak
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.