IZVJEŠTAJ ZA III I IV KOLO FLY FISHING LIGE

Dana 10.06.2018. godine u mjestu Kijevo nedaleko od Sarajeva na rijeci Željeznici kojom upravlja SRD Istočno Sarajevo održano je 3. i 4. kolo Mušičarske (Fly fishing) Premijer lige SRS BiH.

Na našu sreću to je bila jedina bistra voda u okolini Sarajeva, a može se reći i u cijeloj srednjoj Bosni. Nastupio je 21 takmičar dok je jedan bio odsutan iz opravdanih razloga. Kao i do sada pristupilo se žrijebanju u 08.00 časova sa kombinacijama sa jednom izmjenom.
Dužina bokosova je bila oko 60m što je bilo dovoljno za ulov velikog broja riba. Nakon prva tri sata takmičenja ulovljeno je 665 potočnih pastrmki, a Jovo Dević je preuzeo vodstvo od Kukrike Vladimira. Poslije pauze od tri sata započelo je takmičenjeu 4. kolu koje smo završili oko 19.00 časova. U 4. kolu je ulovljeno je 475 potočnih pastrmki, a i posle 4. kola Jovo Dević je zadržao prvu poziciju, a Kukrika drugu s tim što treću poziciju zauzima Jeremić Saša.

Takmičenje proteklo bez nekih problema. Takmičari su bili zadovoljni stazom i postignutim ulovima. Niko od takmičara nije ima primjedbi na postavljenu stazu, na suđenje, a niti nekih drugih primjedbi na neke od takmičara za nekorektno ili nesporstko ponašanje. I na kraju svi zadovoljni zbog ulova velikog broja riba, a mislim da je ovo rekordan broj ulovljenih riba u dva kola od kada je formirana liga mušičara.

BANJA LUKA

11.06.2018. GODINE

SEKRETAR LIGE

MARKOVIĆ ŽELJKO

GEN PLASMAN ZA FLY FISHING 4 KOLO

Filed in: Obavještenja

You might like:

Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju
Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH
Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH
Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.