Na 70. izboru sportista i sportskih ekipa BiH priznanja SRS BiH

1422050729579Upravni odbor SRS BiH na sjednici održanoj u Mostaru dana 20. decembra 2014. godine, a na zahtjev Sportskog saveza BiH da dostavimo prijedloge za 70. izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH u 2014. godini je predložio Sportskom savezu BiH:

  • najuspješniju reprezentaciju BiH u „lovu ribe udicom na plovak“ koja je na 61. SP održanom u Hrvatskoj 2014. godine osvojila visoko 7. mjesto u konkurenciji 37 zemalja.
  • Alijagić Seada, reprezentativca u mušičarenju koji je osvojio veliki broj medalja u svojoj dugogodišnjoj karijeri na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
  • Ognjena Smiljanića,  juniorski šampion BiH u mušičarenju

Na naše veliko zadovoljstvo, u velikoj konkurenciji velikog broja prijavljenih sportskih ekipa, specijalno priznanje dobila je sportsko ribolovna reprezentacija BiH za osvojeno 7. mjesto u „lovu ribe udicom na plovak“ na SP u Hrvatskoj održanog 2014. godine.

Zbog opravdane spriječenosti nedolaska predsjednika saveza gosp. Indira Melića i selektora reprezentacije u plovku gosp. Lelić Vahida, ovo laskavo priznanje preuzela je sekretar saveza  g-đica Biljana Tuševljak.

Na prijedlog Upravnog Odbora i žirija Sportsko saveza BiH, specijalno priznanje – doprinos za razvoj i unapređenje sporta u BiH za 2014. godinu dobio je gosp. Đorđe Klepić dopredsjednik saveza i predsjednik IK 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. godine.

Filed in: Obavještenja

You might like:

21. Svjetsko SPIN prvenstvo – Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu 21. Svjetsko SPIN prvenstvo – Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu
Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.