Danas počinje 20. FIPS-Mouche Cortland svjetsko prvenstvo u mušičarenju za juniore

Od danas pa do 23. jula, Mostar je grad domaćin ovom takmičenju, a takmičenje će biti održano na rijeci Buni i na Mostarskom jezeru.

U toku dana se očekuje dolazak svih takmičara u Mostar, a u 18:00 sati, ispred platoa Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače, biće održano svečano otvaranje Svjetskog prvenstva. Uz prigodan program će biti predstavljene reprezentacije zemalja učesnica ovog prvenstva.

Za 20. FIPS-Mouche Cortland Svjetsko prvenstvo u mušičarenju za mlade prijavljeno je stotinjak takmičara i gostiju iz 13 nacionalnih timova. Tako će na ovom takmičenju nastupiti reprezentacije SAD, Finske, Španije, Francuske, Poljske, Slovenije, Irske, Južne Afrike, Češke, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Organizatori takmičenja su Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine i Udruženje sportskih ribolovaca ‘Neretva 1933’ iz Mostara, a takmičenje ne bi moglo biti provedeno bez pomoći Ministarstva kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Grada Mostara, Omladinskog kluba ‘Novi val’ iz Blagaja, i mnogih drugih sponzora i saradnika.

Vrijedi posjetiti jedno ovakvo takmičenje i vidjeti mlade majstore na djelu, jer kako je atletika kraljica sportova, tako je mušičarenje kraljica u ribolovnim tehnikama. Neka im bude ‘bistro’!

Filed in: Obavještenja

You might like:

Održano Otvorenog prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije za 2023. godinu Održano Otvorenog prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije za 2023. godinu
Foča: Održan KUP BiH u disciplini ‘lov umjetnim mamcima sa obale – SPIN’ Foča: Održan KUP BiH u disciplini ‘lov umjetnim mamcima sa obale – SPIN’
Reprezentativci BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’ stigli u Francusku na 23. Svjetsko prvenstvo Reprezentativci BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’ stigli u Francusku na 23. Svjetsko prvenstvo
Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak Održan Kup Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.