Poziv na Prvenstvo invalida BiH u lovu ribe na plovak

invalidiKomesar prvenstva Zijad Sinanović ovim putem poziva sve zainteresovane da se prijave na Prvenstvo invalida u ulovu ribe udicom na plovak (I i II kolo) – pojedinačno.

Takmičenje će biti održano 17. i 18. septembra 2016. godine (subota i nedjelja) na rijeci Bosni, a domaćin je SRD “Bosna” Žepče.

Za provedbu i regularnost takmičenja SRS BiH je odredio sljedeće sudije:

 • vrhovni sudija – Viktor Bandić (Žepče);
 • sekretar/komesar takmičenja –Zijad Sinanović (Zenica) tel. 061/792-320;
 • delegat Mirsad Alagić, Sarajevo.

Za ovo Prvenstvo nije dirigovana tehnika ribolova (izbor štapa slobodan) niti ima zabrana lova riba po vrsti i veličini (sve vrste i veličine ulovljene ribe se vagaju-boduju).

Za učešće na takmičenju se plaća kotizacija u visini od 15,00 KM po kolu takmičenja.

Pravo nastupa na Prvenstvu u kategoriji invalida imaju državljani BiH sa utvrđenom invalidnošću. Takmičari moraju obavezno ponijeti na uvid dokumenat o invalidnosti na osnovu kojeg će biti utvrđen broj “HENDIKEP” bodova.

Dozvoljena količina hrane za primamu je 17 l uključujući i dodatke. Dozvoljena količina živih mamaca je 2,5 l od čega maksimalno 1 l fuja i verde vasa zajedno. Hrana prilikom kontrole mora biti navlažena i prosijana. Ukoliko takmičar ima nešto manje hrane, sudija će to evidentirati i dozvoliti minimalnu količinu suhe hrane do dozvoljene. Za lov ribe dozvoljena je upotreba svih prirodnih mamaca osim živih i mrtvih ribica i ikre. Nije dozvoljena upotreba ni kruha, vještačkih mamaca (varalica), kao ni imitacije bilo kojeg prirodnog mamca. Mamci se trebaju (po mogućnosti) prezentirati za kontrolu u propisanim baždarenim posudama (kutijama), a minimum koji takmičar mora imati je jedna posuda od 1 l za mamce.

Neće se dozvoliti učešće takmičaru koji nema propisanu mrežu čuvaricu prečnika minimalno 40 cm, najmanje dužine 3 metra. Meredov je slobodnog izbora koji može koristiti samo takmičar ili pomoćnik ako mu je to dozvoljeno FIPsed pravilima.

Krajnji rok za prijavu je 15. septembar 2016. godine (četvrtak), a prijave se vrše kod komesara takmičenja Zijad Sinanović putem tel. 061/792-320 ili mail zijo-zike@hotmail.com

Na stazi se ne mogu vršiti prijave.

SATNICA TAKMIČENJA:

I KOLO 17.09.2016. godine (subota)

 • 06:30 – Sastanak službenih osoba
 • 07:00 – Prijava takmičara
 • 07:30 – Žrijebanje
 • 08:00 – 1 . Signal – ulazak u boksove (startna mjesta)
 • 08:40 – 2. Signal – 5 minuta do kontrole hrane i mamaca
 • 08:45 – 3. Signal – kontrola hrane i mamaca
 • 09:50 – 4. Signal – obilno hranjenje
 • 10:00 – 5. Signal – početak takmičenja
 • 13:55 – 6. Signal – 5 minuta prije završetka takmičenja
 • 14:00 – 7. Signal – kraj takmičenja, početak vaganja
 • 16:00 – Objava rezultata i žrijebanje sektora za nedelju

Satnica je ista za oba kola

SMJEŠTAJ TAKMIČARA

Takmičari koji ne planiraju putovati imaju mogućnost hotelskog ili privatnog smještaja. Za detaljne informacije i rezervacije, kao i za sve druge informacije možete se obratiti domaćinu:

 • predsjednik SRD “Bosna” Žepče Nedžad Hodžić, 060/311 79 44

Želimo Vam sretan dolazak i ugodan boravak, kao i dobre takmičarske rezultate.
Bistro!

Komesar/sekretar takmičenja, državni sudija Sinanović Zijad

Filed in: Takmičenja Tags: 

You might like:

Čestit Božić! Čestit Božić!
Bilten 20. CORTLAND Svjetskog omladinskog prvenstva u mušičarenju Bilten 20. CORTLAND Svjetskog omladinskog prvenstva u mušičarenju
Poziv na KUP takmičenje BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom – ‘Feeder’ Poziv na KUP takmičenje BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom – ‘Feeder’
Poziv za učešće u SPIN Premijer ligi BiH Poziv za učešće u SPIN Premijer ligi BiH
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.