Održano 1. i 2. kolo mušičarske lige BiH

Dana 30.05.2021. godine, na jezeru Milač u Opštini Kupres koji gazduje UŠR Pastrva iz Kupresa, održano je I i II kolo mušičarske lige.

Domaćin je pripremio stazu za održavanje takmičenja na jezeru po pravilniku i bez primjedbi, stim što je uhvaćeno svega 3 ribe koje su imale mjernu takmičarsku dužinu.

Nepovoljni vremenski uslovi su najvjerovatnije uticale na ovako loš ulov s obzirom da dnevna temperatura nije prelazila 5 stepeni i uz jake udare vjetra teško je bilo ostvariti bolji ulov.

Domaćin je u pauzi između dva kola organizovao u restoranu Ognjište ručak za takmičare kao i svaki put do sada kada se održava takmičenje na njihovoj stazi.

Na takmičenju su prisustvovala 22 takmičara koliko ih je i prijavljeno za isto.

Takmičari nisu imali primjedbi na postavljenu stazu niti na osoblje koje je sprovodilo takmičenje, a nezadovoljni su količinom ulovljene ribe.

Nakon ova dva kola, na prvom mjestu je Samir Kalušić, a na drugom Siniša Bovan.

Filed in: Takmičenja

You might like:

Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju
Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura
Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču
Sretan Vaskrs! Sretan Vaskrs!
© Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine. Korištenje materijala dozvoljeno uz navođenje izvora.